Andız Pekmezinin Faydaları

Yazar Gökhan Asan on Sunday, 11 May 2014 | 02:36

Andız Ağacı ve Meyvesi
Andız ağacını daha önce duyanınız var mı? Peki bu ağacın meyvelerinden her derde deva andız pekmezinin, odunundan andız katranının, kozalaklarından ise andız tesbihinin elde edildiğini biliyor muydunuz?

Andız ağacının halk arasından çeşitli kullanımları mevcuttur. Örneğin kimi bölgelerde kozalaklardan hazırlanan bir karışım astım ve bronşit hastalığının tedavisinde kullanılırken, bu ağacın dal ve yaprakları kaynatıldığında, çıkan buhar kullanılarak hayvanlardaki sancı bile kesilebilir. Bunun yanında kozalakları kaynatıp içerseniz öksürüğü keser, idrar yolu sıkıntılarına ve prostata iyi gelir. Biraz bal ve tuz, kaynamış kozalakların suyu ile birleştiğinde, iyi bir balgam sökücü ortaya çıkacaktır.

Andız Pekmezinin Faydaları

  • Kansızlığa çok iyi gelir, kandaki şeker miktarını düzenler.
  • Ağız yaralarına, kaşıntıya, egzamaya iyi gelir.
  • Mide bulantısına iyi gelir.
  • Bronşit, astım ve öksürük tedavisinde kullanılır.
  • Akciğere ve karaciğere fayda sağladığı bilinmektedir.

Her bitkisel üründe olduğu gibi, andız pekmezini de tüketmeden önce doktorunuza danışın ve ürünü önerilen miktara bağlı kalarak kullanın. 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..