Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket margarin
- Aldığı kadar un
- 100 gram beyaz peynir
- Bir tutam tuz
- Çörek otu veya susam
Midye Çöreği, kesinlikle denemeye değer! |
Yapılışı :
- Bir yoğurma kabının içerisine 1 yumurta sarısını, yoğurdu, mayayı, ılık suyu ve zeytin yağını koyup iyice karıştırın.
- Maya iyice eridiği zaman un ve tuzu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze kıvamına getirelim.
- Her bir parçayı yufka inceliğinde açalım.
- Margarini eritelim ve açtığımız bezenin içerisinde gezdirelim.
- Diğer bezeyi de aynı şekilde açalım ve ilk açtığımız bezenin üzerine koyup tekrar eritilmiş margarin koyalım.
- Yufkaları rulo yaparak saralım.
- Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığımız ruloları 5 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra 3 cm'lik parçalar halinde keselim.
- Parçaları merdane yardımı ile 2-3 cm açalım.
- Hamurun bir kenarına peynir koyalım.
- Diğer köşesini kapatalım ve margarin sürüp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun.
Not : Eğer hamuru biraz daha mayalandırmak isterseniz iç harcını koyduktan sonra 1-2 saat daha mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Post a Comment