Ana Sayfa » , , » Midye Çöreği Tarifi

Midye Çöreği Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 2 April 2014 | 13:15

Hazır yufka kullanıp midye böreği yapabileceğiniz gibi, tarifte belirttiğimiz şekilde hamurunu kendiniz hazırlayıp da, midye çöreği hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler :

  1. 2 adet yumurta
  2. 1 çay bardağı yoğurt                                       
  3. 1 çay bardağı zeytin yağı
  4. 1 tatlı kaşığı yaş maya
  5. 1 çay bardağı ılık su
  6. 1 paket margarin
  7. Aldığı kadar un
  8. 100 gram beyaz peynir
  9. Bir tutam tuz
  10. Çörek otu veya susam
Midye Çöreği, kesinlikle denemeye değer!

Yapılışı :

  1. Bir yoğurma kabının içerisine 1 yumurta sarısını, yoğurdu, mayayı, ılık suyu ve zeytin yağını koyup iyice karıştırın.
  2. Maya iyice eridiği zaman un ve tuzu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze kıvamına getirelim.
  4. Her bir parçayı yufka inceliğinde açalım.
  5. Margarini eritelim ve açtığımız bezenin içerisinde gezdirelim.
  6. Diğer bezeyi de aynı şekilde açalım ve ilk açtığımız bezenin üzerine koyup tekrar eritilmiş margarin koyalım.
  7. Yufkaları rulo yaparak saralım.
  8. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
  9. Hazırladığımız ruloları 5 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra 3 cm'lik parçalar halinde keselim.
  10. Parçaları merdane yardımı ile 2-3 cm açalım.
  11. Hamurun bir kenarına peynir koyalım.
  12. Diğer köşesini kapatalım ve margarin sürüp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
  13. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  14. Afiyet olsun.
Not : Eğer hamuru biraz daha mayalandırmak isterseniz iç harcını koyduktan sonra 1-2 saat daha mayalanmasını bekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..