Sınırsızlar Kulübü 2014

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 10 March 2014 | 14:16

Filmle ilgili herhangi bir şey yazmadan önce, filme esin kaynağı olan Ron Woodroof hakkında bilgi sahibi olmak yerinde olacaktır.

Ron Woodroof Kimdir? 

1950 yılında dünyaya gelen Ron, 1986 yılında, 36 yaşındayken AIDS ile tanışmıştır ve doktorlar tarafından

konulan teşhis sonrasında çok kısa bir ömür biçilmiştir. Yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen, hastalığı ile ilgili onlarca araştırma yapmış, tonlarca ilaca göz atmış ve en nihayetinde kendi hastalığı ile ilgili radikal bir karar alıp, ilaçlarını kendisi seçmiş ve bir nevi kendi kendinin doktoru olmuştur. Sonrasında ise Dallas Buyers Club ismi ile açtığı kulüp vasıtasıyla dünya üzerindeki AIDS hastalarına, araştırmasını kendisinin yaptığı ilaçları satmaya başlamıştır.

1986 yılında, AIDS hastaları için piyasada AZT adlı, etkileri hakkında çok ciddi şüpheler olan bir ilaç vardı. Ron'da bu ilacı kullandı ve neredeyse hayatını kaybediyordu. İlacın etkilerini inceledikten sonra, doktorların bütün kararlarını yok sayan Ron, FDA gibi çok önemli bir sağlık kuruluşunu hiçe sayarak, kendi yöntemleriyle, AIDS gibi halen tam olarak çözüm bulunamamış zor bir hastalığa ilaç tedariği sağlamaya başlamıştır. Ve bu tedarik için onlarca doktorla görüşmeler yapmış, ve en sonunda AZT'nin aksine toksik etkisi hiç olmayan, daha doğal yollu ilaçlara ulaşmıştır.

Sınırsızlar Kulübü (2014) Filmin Konusu 

Film Ron Woodroof'un hayatının, yaşadıklarının bir kopyası niteliğinde. Hayatını seks, rodeo ve uyuşturucu temaları üzerine kuran Ron, filmin ilk dakikalarında elektrikçi olarak çalıştığı esnada elektrik akımına kapılıyor ve tamamen tesadüf eseri HIV virüsüne yakalandığını öğreniyor. Sadece 30 gün ömrü kaldığını öğrenen Ron çılgına döner ama bu çok uzun sürmez. Sonrasında yaşananlar aslında yukarıda okuduğunuz Ron'un gerçek hayat hikayesinden başka bir şey değil. Bir tarafta AIDS hastaları ve onlara dayatılanlar, diğer tarafta Ron ve kendi uygulamaları.

Aslında Amerika Sağlık Sistemine ciddi bir eleştiri niteliği de taşıyan bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sınırsızlar Kulübü Fragman;

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..