Kıymalı Rulo Börek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Friday, 28 February 2014 | 03:00

Yine çok güzel ve bir o kadar da doyurucu bir börek tarifi. Kıymalı rulo börek tarifi. Biz börek tarifini verirken kıymalı harç ile hazırlanmış olanını yazdık fakat dilerseniz bu böreğin harcını patatesli, ıspanaklı ya da peynirli de hazırlayabilirsiniz. Sodalı kıymalı rulo börek tarifi :

Malzemeler :

Görüntüsü ve Lezzeti Şahane!
  1. Yarım kilo kıyma
  2. 1 adet orta boy kuru soğan
  3. 1 çay kaşığı salça
  4. 1 kilo yufka
  5. 1 su bardağı süt
  6. 1 adet yumurta
  7. 1 adet soda
  8. Yarım su bardağı yağ

Yapılışı :

  1. İlk önce kıyma harcını hazırlayarak börek yapımına başlayabilirsiniz. 1 adet soğanı ince olarak doğrayın.
  2. Çok az sıvıyağ koyduğunuz tencerede soğanları rengi geçene kadar kavurun.
  3. Salça ve soğanı ekleyip soğanlar kavrulana kadar pişirin.
  4. Bir karıştırma kabına soda, süt ve yağı boşaltın ve iyice çırpın.
  5. Yufkalardan bir tanesini tezgaha koyun ve yarısına sodalı harçtan sürün.
  6. Harçlı olmayan diğer yarısını yufkanın üzerine kapatın, tekrar sodalı karışımdan sürün ve kıymalı harçtan yufkanın içerisine dökün.
  7. Yufkayı çok sıkmayacak şekilde rulo şeklinde sarın.
  8. Sararken köşe kısımlarını içe katlayın.
  9. Sardığınız yufkayı ikiye bölün.
  10. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın.
  11. Tüm yufkaları sarma işlemi bittikten sonra buzlukta 1-2 saat bekletin.
  12. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine sürün, üzerine 1 yumurtanın sarısını sürün ve dileğinize göre çörek otu ya da susamla süsleyin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  14. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..