Patatesli Muska Böreği Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 30 January 2014 | 03:04

Oldukça lezzetli börek tariflerinden bir tanesi daha. Eminim misafirleriniz patatesli muska böreğinin tadına baktıktan sonra sizden mutlaka tarifini isteyecektir.

Malzemeler :

  1. Yarım kilo yufka
  2. 4 adet orta büyüklükte patates                     
  3. 1 adet orta boy kuru soğan
  4. 1 tatlı kaşığı salça
  5. 1 adet et bulyon
  6. Yarım çay bardağı sıcak su
  7. 200 gram tereyağı
  8. 1 adet yumurta sarısı
  9. Tuz ve dilediğiniz baharatlar
Lezzetli ve pratik bir lezzet.

Yapılışı :

  1. Patatesleri haşlayın. ( Misafirleriniz gelmeden bir gece öncede haşlayabilirsiniz. Bu size misafirinizin geleceği gün zaman kazandıracaktır)
  2. Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımı ile ezin.
  3. Soğanları ince ince yemeklik şekilde doğrayın.
  4. Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyin ve soğanları kavurun.
  5. Soğanlar kavrulduktan sonra patatesleri ekleyin.
  6. Bir kasede sıcak suyun yarısı ile salçayı eritin ve patateslerin üzerine ekleyin.
  7. Sıcak suyun diğer yarısı ile et bulyonu eritin ve patateslere ilave edin.
  8. Patates harcına dilediğiniz baharat ve tuzları ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kavurun. (Burada dikkat etmeniz gereken tuz miktarını iyi ayarlamaktır. Et bulyonun da tuzlu bir tadı olduğunu unutmayın.)
  9. Tereyağını eritin ve bir kaseye koyun.
  10. Yufkalardan bir tanesini alın ve içerisine bir fırça yardımı ile eritilmiş tereyağdan sürün.
  11. Yufkanın karşılıklı köşelerini birbirine katlatın ve dörde bölün.
  12. Her bir parçaya patates harcından koyup muska şekline gelecek şekilde dörde katlayın.
  13. Diğer tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz börekleri 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirebilirsiniz.
  14. Dilerseniz çörek otu veya susam ile böreklerinizi süsleyebilirsiniz.
  15. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..