İngilizce Öğrenmek ve Farklı Kaynaklar

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 21 January 2014 | 03:24

Google ve Youtube, bu ikisiyle de işiniz çok!
Youtube ve Google İngilizce öğrenmek isteyen, mevcut dil becerisini geliştirme amacında olan veya ben zaten İngilizce'yi hallettim biraz pratik diyenler için derya deniz iki kaynaktır. Bunu bilmeyen yoktur demek isterdim ama galiba bir çoğumuz youtube'u ve google'ı nasıl İngilizce öğrenimine aktaracağını tam olarak bilemiyor.

Youtube ve Google arama motoruna ihtiyacınız olan şeyleri doğru, kısa ve anlaşılır bir şekilde yazdığınız takdirde, düzgün sonuçlar alırsınız. Aslına bakarsanız siz saçmalasanız bile çoğu zaman sonuçların doğruya yakın çıkma ihtimali var ama siz yine de kısa ve öz olmaya bakın. Demek istediğim kafasındaki sıkıntı "İngilizce tenslerde sıkıntı çekiyorum" olan birisi google arama motoruna "İngilizce tenslerde sıkıntı çekiyorum ne yapmalıyım" gibi uzun uzadıya cümleler yazmak yerine "Tenses in English", "English Tenses" gibi onu sonuca daha hızlı yaklaştıracak kelime gruplarını denerse, daha hızlı sonuç alacaktır.

Size bir tüyo daha vereyim. İngilizce ile ilgili yapacağınız aramalarda, arama motoruna yazacağınız kelime veya kelime grupları ne olursa olsun siz sonuna hep "esl" ifadesini ekleyin. Esl (English as a second language) ifadesi aramalarınızı daha da daraltacak ve içerisinden saçma sapan siteleri eleyecektir. Demek istediğim şöyle bir arama işinize daha fazla yarayacaktır; "If Clauses Esl". Bu arama sonuçları neticesinde onlarca quiz, online alıştırma ve dinleme çalışmaları bulabilirsiniz. Sizlerden tek istediğim biraz mücadeleci olun, araştırın, okumaktan korkmayın. İngilizce öğrenmek istiyorsanız birkaç satır İngilizce okumaktan çekinmeyin. Şimdi gelelim youtube efsanesine;

Şimdi, hemen youtube'a girin ve "Learning English (İngilizce Öğrenmek)" yazın, sonrasında çıkan videolara bir bakın. Onlarca, yüzlerce video, kimisi 5 dakika, kimisi yarım saat. Birçoğu altyazılı olan videolardan çok şey öğreneceksiniz. İngilizce ders anlatım videoları bile mevcut, alın çayınızı kahvenizi izlemeye koyulun. Ha seviyeler yüksek diyorsanız arama sonuçlarının yanına elementary, pre-intermediate gibi seviyeleri belirten ibareler ekleyin, aramalarınızı biraz daha istediğiniz, ihtiyacınız olan şeylere doğru çekin. Biraz zaman harcayın, onlarca şeyin arasından ihtiyacınız olanı çıkarın, işin keyifli yanı bu zaten. Sonra bulun bir tane youtube video indirme programı, başlayın bu klipleri indirmeye, yapın farklı farklı dosyalar, alın size kaynak. Hem de bedava!

Neyse, bunun yanında youtube'a yazdığınız herhangi bir aramanın hemen peşine "with English subtitles (İngilizce altyazılı)" ibaresini ekleyin ve bakın neler oluyor. Tonlarca video ve İngilizce altyazılar. Arkadaşlar tekrar ediyorum aramalarınızda biraz yaratıcı olun.

Son olarak size youtube'un İngilizce öğrenmek isteyenlere güzel bir armağınından daha bahsetmek istiyorum. Şimdi youtube arama motoruna "woscreen" yazın ve çıkan sonuçlara bir göz atın. Her biri kendi arasında başlıklara ayrılmış, ayrı ayrı klipler göreceksiniz. Her bir klipte, piyasadaki hemen hemen bütün filmlerden, dizilerden ve farklı görsellerden faydalanılarak hazırlanılmış materyaller mevcut. Diyelim ki "was-were" başlığını seçtiniz, karşınıza çeşitli filmlerden alıntılar göreceksiniz. 9-10 dakika boyunca göreceğiniz tek şey içerisinde was-were barındıran replikler. Birde Türkçeleri tabi!

Cümle bazlı çalışmalarınızda, telafuz egzersizlerinizde, ve hatta grammar kalıplarının doğru kullanımlarında bile işinize yarayacak onlarca kaynak sizleri bekler, hemen aramaya başlayın. İyi çalışmalar......

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..