Peynirli Dereotlu Kek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 18 December 2013 | 03:20

Haftasonu kahvaltsı için mutfağınızı mis gibi kokutacak bir tarif istiyorsanız peynirli dereotlu kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Çayınız demini alana kadar, mükemmel lezzetlerden bir tanesi olan kekiniz de hazır olacaktır üstelik...

Malzemeler:

  1. 3 adet yumurta
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. Yarım demetten biraz fazla ince kıyılmış dere otu
  5. 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
  6. Yarım çay bardağı siyah zeytin ( çekirdekleri çıkarılmış ve ince ince doğranmış )
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. Aldığı kadar un

Yapılışı :

  1. Çırpma kabına yumurta, sıvıyağ ve sütü alıp mikser yardımı ile çırpın.
  2. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. ( Unu eklerken dikkat etmeniz gereken çok cıvık ya da çok sert bir hamur olmayacak. İlk başta 2,5 su bardağı kadar ekleyebilirsiniz. Diğer malzemeleri koyduktan sonra hamur isterse daha fazla un ekleyebilirsiniz ).
  3. Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra malzemeler birbirine iyice girene kadar mikser yardımı ile çırpın.
  4. En son beyaz peynir, zeytin ve dereotunu ekleyin ve bir tahta kaşık yardımı ile tüm malzemeleri karıştırın.
  5. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk. kadar pişirin.
  6. Not : ilk yarım saat fırının kapağını kesinlikle açmayın, yoksa kek kabarmaz.
  7. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..