Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 11 December 2013 | 07:47

Şerbetli tatlıları sevmeyen ama kadayıf tatlısını seven birisi olarak kadayıflı muhallebi tarifini gördüğüm zaman hemen denemek istedim. Sonuç gerçekten mükemmel oldu. Benim gibi sizde denemek isterseniz buyurun tarifi :

Malzemeler :                           
Nefis bir tatlı

  1. 350 gram kadayıf
  2. 5,5 yemek kaşığı toz şeker
  3. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  4. 4,5 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebisi için :

  1. 4 yemek kaşığı un
  2. 2 yemek kaşığı nişasta
  3. 5 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 paket hazır krema ( 200 ml. )

Yapılışı :

  1. Kadayıfı küçük parçalar halinde kırın. ( Eğer 1 gece önceden buzluğa koyarsanız, buzluktan çıktıktan sonra kadayıfı küçük parçalara ayırmak daha kolay olacaktır. )
  2. Bir tavaya yağı ve kadayıfı koyun.
  3. Tereyağ eridikten sonra şekeri ilave edin ve kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.
  4. Kadayıflar pembeleştikten sonra dövülmüş cevizleri ekleyin ve 1-2 dakika kadar daha kavurup ocaktan alın.
  5. Ayrı bir tencerede muhallebi yapımı için, krema hariç tüm malzemeleri ekleyin ve pişirin.
  6. Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile 2-3 dakika çırpın.
  7. Dikdörtgen bir borcamın en alt kısmına kadayıfların yarısını dökün ve iyice yayın.
  8. Daha sonra muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları dökün.
  9. Muhallebili kadayıfınız hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..