Buz Tutan Araç Camı

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 12 December 2013 | 23:47

Soğuk kış günlerini yaşadığımız bu günlerde araç sahiplerini ilgilendiren en önemli konulardan bir tanesi de özellikle sabah kalktığınızda buz tutan ön camdır. Peki kimi zaman oldukça kalın olan bu buz tabakasını nasıl ortadan kaldırabiliriz? Aşağıda sizler için birkaç ipucu;
  • Aracınızdaki buzu temizlemeden önce motorun çalışır durumda olduğundan emin olun. Sıcak havayı ön cama üfürecek konuma getirin. Bu yavaşta olsa bir etki gösterecektir.
  • Piyasada satılan buz çözücüler oldukça işinizi görecektir. Buzun üzerine sıktıktan yaklaşık 1-2 dakika sonra çözülmeyi kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
  • Eski bir kilimi veya vadesi dolmuş araç paspaslarını kullanarak aracınızın ön camına geceden iyice örtün. Kimi zaman bir kaç kat gazete bile oldukça güzel sonuçlar verebilir.
Buz tutmuş bir ön cam her zaman bu kadar sevimli durmayabilir.....
  • Havanın eksi derecelere düştüğü zamanlarda 3 birim su, bir birim sirke (beyaz) olmak üzere hazırlayacağınız bir karışımı arabanın ön camına gece uyguladığınızda, bir sonraki gün buzlanmaya karşı ciddi bir önlem almış olursunuz. Mümkün olduğunca sirkeyi boya ile temas ettirmeyin. Aynı şekilde bir sprey şişesinin içine koyacağınız etil alkol ve su karışımı da oldukça etkili olacaktır. Bu yöntem yukarıda bahsettiğim piyasadaki ürünlere para vermek istemeyenler için daha karlı bir ürün olabilir.
  • Sileceklerin üzerine geçireceğiniz eski çoraplarınız, sileceklerin cama yapışmasını engelleyecektir. Bir çoğumuz silecekleri yukarı kaldırarak bu işi hallederiz ama olsun bu da bir yöntem. 
  • Ne olursa olsun sıcak su ile müdahale listenizde olmasın. Sıcak su, buz tutmuş bir camı çatlatacaktır.
  • Son olarak bana sorarsanız her arabada mutlaka bir buz kazıyıcı olması gereklidir. Piyasada onlarca faklı ürün mevcut ama siz belli bir süre sonra deforme olan bu aletleri cam üzerinde çok şiddetli bir şekilde gezdirmeyin. Camı çizebilirsiniz. Yavaş yavaş, cam üzerinde kendinize küçük bir yer açın ve oradan yavaş yavaş ilerleyin. Bunun yanında çok zor bir durumda kalırsanız bir kredi kartının da üç aşağı beş yukarı aynı etkiyi göstereceğini unutmayın. 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..