Patatesli kek tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 21 November 2013 | 00:41

Kek tarifleri denilince aklımıza genelde tatlı tarifler gelir. Fakat bugün vereceğimiz tarif tuzlu, üstelik yapımı son derece basit pratik kek tariflerinden bir tanesi, patatesli kek tarifi.

Malzemeler :

  1. 2 adet yumurta                                                 
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  4. 2 adet patates
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1 adet kabartma tozu
  7. 1/4 demet maydanoz
  8. 1/4 demet dereotu
  9. Aldığı kadar un
  10. Üzeri için çörek otu ya da susam

Yapılışı :

  1. İlk önce patateslerimizi küp küp doğruyoruz ve çok az sıvıyağ koyduğumuz bir tavada 15-20 dakika
    kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra yumurtaları bir çırpma kapına alıyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz.
  3. Yumurtaları çırptıktan sonra süt ve yağı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kalan malzemelerin tamamını (çörek otu ve susam hariç) karıştırma kabına alıyoruz.
  5. Kek kıvamını elde ettiğimizde un eklemeyi bırakıyoruz. (İçerisine patates girdiği için diğer keklere oranla daha az un isteyebilir).
  6. Karışımımızı kare borcama döküp üzerine susam ya da çörek otunu ekliyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. İçinin pişip pişmediğini kontrol etmek için içine kürdan batırıp test edebilirsiniz.
  9. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..