Şekerpare Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 16 October 2013 | 01:48

Klasikleşen ama eskimeyen tatlılardan bir tanesi de şekerpare. Şerbetli tatlılardan olmasına rağmen yenildiği zaman ağızda gayet hoş bir tad bırakan hafif bir tatlı olan şekerpare nasıl hazırlanır ?

Şekerpare Tarifi :

Nefis bir tatlı

Malzemeler :

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış 1 adet margarin
  2. 200 gram pudra şekeri
  3. Yarım su bardağı irmik
  4. 2 adet yumurta
  5. 1 adet kabartma tozu
  6. 1 adet vanilya
  7. Aldığı kadar un
  8. 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Şerbeti için :

  1. 4 su bardağı su
  2. 3 su bardağı şeker
  3. Yarım limon suyu

Yapılışı :

  1. Bir karıştırma kabına hamur malzemelerinin hepsini, un hariç, koyun ve malzemeleri karıştırmaya başlayın.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve hamuru yoğurun.
  3. Hamurun kıvamının kulak memesi yumuşaklığı kıvamında olması gerekiyor.
  4. Hamur hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine birer adet fındık koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Şerbetin hazırlanması, suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynayana kadar pişirin.
  7. Şerbet kaynadıktan 5 dakika kadar sonra yarım limon suyunu ekleyin.
  8. Şekerpare pişirmenin püf noktası, şekerpare sıcakken şerbetin ılık olarak tatlının üzerine dökülmesidir.
  9. Şerbeti bu süreyi hesaba katarak pişirmelisiniz.
  10. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..