Kol Altı Terlemesine Son

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 14 October 2013 | 11:58

İşte ilk gününüzü düşünün, her şeyiniz hazır. Çok sağlam bir kahvaltı, mis gibi bir duş ve çok sağlam ütülenmiş bir gömlek. Ofisiniz kapısından adım atar atmaz bir bakıyorsunuz ki kol altlarınız terden sırılsıklam olmuş, gömlek resmen renk değiştirmiş. O noktadan sonra yapabileceğiniz hiç bir şey yok inanın, belki camı pencereyi açıp, rüzgara kendini teslim etmek veya vantilatörün önünde dikilmek geçici bir çözüm olabilir ama nereye kadar?

Terlemek vücudun iç ısısını dengelemek için hayati önemi olan bir fonksiyondur. Özellikle yapılan bir egzersiz sonrası veya çok sıcak bir havada bu fonksiyonun önemi kat kat artar. Ter vücudunuzdan, derinizden buharlaşarak uzaklaşırken, vücudu bir şekilde serinletir. Ama bu durum bazı insanlarda oldukça normal gözlenirken, çoğu insanda bu durum aşırı terleme şeklinde gözlemlenir. Terleme vücudun bir çok kısmında gerçekleşebilir, kasık bölgesinde, poponuzun etrafında, sırtınızda veya kol altınız gibi daha bir çok farklı bölgede ama bu yazımda kol altı terlemesi ve kol altı terlemesine çözümler üzerinde durmak istiyorum. Şimdi sizlere kol altında şu kadar ter bezi, bu kadar tüy vardır gibi bilgiler vermek yerine doğrudan kol altı terlemesini önlemek üzerine ip uçları vermek daha doğru olur diye düşünüyorum.




Çok fazla terleyen kol altınıza çeki düzen vermek ve kendinize güveninizi 100 katına çıkarmak için;
  • Yüksek kalitede bir antipersperant işinizi görebilir. Eczanelerde veya marketlerden edinilebilir. Bu ürünlerin içerdiği aliminyum klorid ter bezlerini uyaracak ve terlemeyi yavaşlatacaktır. Tamamen kesmez. Terlemeniz çok şiddetli ise biraz yetersiz kalabilir.
  • Kol altınıza uygulayacağınız malt sirkesi veya elma sirkesi çok işinize yarayacaktır. Temiz bir kol altına uygulayacağınız bu ürünler, kol altınızdaki gözeneklere hücum edecektir ve kokuya neden olan bakterileri nötr duruma getirecektir. Bu da kol altınızda kuruluk etkisi oluşturacaktır ve o andan itibaren kol altınız daha az terlemeye ve daha fazla kuru kalmaya şartlanacaktır. Gece yatağa kol altınıza uyguladığınız sirkeyle girin ve sabah ilk işiniz uygulama bölgelerini güzelce durulamak olsun. 

Kol altı terlemesi için bitkisel çözümler üretelim; 

  • Kol altınıza limon suyu sürün ve doğru yatağa.
  • Domatesi püre haline getirin her gün 15 dakika kol altlarınıza uygulayın ve sonrasında güzelce temizlemeyi unutmayın. Bunu birkaç hafta sürdürün.
  • Hergün adaçayı için.
  • Ceviz yaprakları ve okaliptus ikilisini karıştırın ve macun kıvamına getirin. Bu uygulama da işe yarayacaktır. 

Bunların yanında; 

  • Kol altı terlemesi botoks uygulamasına yanıt verir. Oldukça acılı olan bu uygulama, epey masraflıdır ve sadece koltuk altı terlemeniz aşırı boyutta ise dikkate alınmalıdır. 
  • Alkalin olan kabartma tozu (sodyum bikarbonat), asit durumda olan ter ile bir araya geldiğinde bir gaz ortaya çıkar ve ter çok hızlı bir şekilde buharlaşır. Sonrasında vücut çok hızlı  kurumaya şartlanır. Bu uygulama için su ile yeterli miktarda kabartma tozunu, kalın bir macun elde edene kadar karıştırın ve temizce tıraşlanmış kol altlarınıza bu karışımı uygulayın. Yaklaşık 25 dakika sonra kol altlarınızı temizlemeye başlayabilirsiniz. 
  • Haftada iki ila dört seans arasında uygulanabilecek olan iyontoforez tedavisini düşünebilirsiniz. Suyun iletken olarak kullanıldığı bu tedaviyle, deriye elektrik akımı yollanır, çok fazla garantili bir yöntem olmasa da tavsiye edilir. 
  • Piyasada, özellikle sağlık ürünleri satan mağazalarda rastlayabileceğiniz, içinde aliminyum klorid ve deiyonize su gibi bir karışım bulunan küçük sprey şişeler inanılmaz bir etki yaratacaktır. Önceleri haftada birkaç gün yatmadan önce uygulayacağınız bu ürünlerin kullanım sıklığı, belli bir süre sonra haftada bir ve zamanla ayda iki defaya kadar düşebilir. Etkisi şaşırtıcı derecede yüksektir. (e-mail attığınız taktirde çok etkili bir ürünün ismini verebilirim)
  • Kol altınızdaki ter bezlerinizi cerrahi bir operasyonla aldırabilirsiniz. Bu işlem sonrası refleks terleme en çok görülen ve çok daha ciddi sorunlar yaratabilen ameliyat sonrası bir durumdur. Kol altınızda terleme ciddi oranda azalırken, bu sefer elleriniz veya sırt bölgeniz aşırı terlemeye maruz kalabilir. Alınan ter bezlerinin geri dönüşü yoktur aman dikkat, bunun yanında bu sıralar oldukça yaygın olan klipsli ets ameliyatını da dikkate alabilirsiniz, bu ameliyat sonrası ter bezlerinize takılan klipsler terlemeyi ciddi oranda azaltabilir ve sonrasında oluşabilecek aksi bir durumda bu klipsler tekrar geri alınabilir. Refleks terleme yine çok ciddi bir komplikasyondur. Sadece aşırı terleme sorunu olanlar için önerilir, ama siz yine de çok iyi düşünün....

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..