Revani tatlısı tarifi

Yazar Gökhan Asan on Friday, 18 October 2013 | 10:14

Malzemeler :

Nefis yumuşacık bir tatlı
  1. 3 adet yumurta
  2. 3 kahve fincanı şeker
  3. 1 su bardağı yoğurt
  4. 1 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 su bardağı yoğurt
  6. 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  7. 1 portakal kabuğu rendesi
  8. 1 portakalın suyu
  9. Kabartma tozu
  10. Aldığı kadar un
  11. 1 paket vanilya

Şerbeti için :

  1. 2 su bardağı su
  2. 2 su bardağı şeker
  3. 1 portakal suyu

Yapılışı :

  1. Tatlı yapımına şerbet ile başlıyoruz. Şeker ve suyu koyduğumuz tencerenin altını yakıyoruz ve şerbeti kaynatıyoruz. Ilıdıktan sonra portakal suyunu ekliyoruz.
  2. Şerbeti hazırladıktan sonra kek yapımına başlıyoruz.
  3. Kek hamuru için önce şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve hamuru karıştırıyoruz.
  4. Hamuru hazırladıktan sonra fırın kabına koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Hamurun pişip pişmediğini kek gibi kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.)
  5. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
  6. Dilerseniz servis sırasında üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..