Brokoli çorbası tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 31 October 2013 | 12:12

Kış mevsimi geldiği zaman çoğumuz ne yemek yapacağımızı şaşırıyoruz. Kış sebzesi çeşitlerinin yaz sebzelerine oranla daha az olması yapılabilecek yemek çeşitlerini de daraltmaktadır. Brokoli kış sebzeleri arasında en faydalı ve en vitaminli olanların başında yer alıyor. Üstelik salata olarak, fırında, yemek olarak ve çorba olarak her türlü tüketmek mümkün. Diğer sebzelerle birleşerek vitamin oranını ikiye katlayan sütlü brokoli çorbası tarifi :

Malzemeler :

  1. 1 adet orta boy havuç
  2. 1 adet orta boy patates         
  3. 1 adet orta boy soğan
  4. 400 gram brokoli
  5. 1,5 su bardağı süt
  6. 1 yemek kaşığı tereyağ
  7. 2 yemek kaşığı un
  8. Yarım paket krema
  9. Tuz, karabiber

Yapılışı :

  1. Tüm sebzeleri yıkayın.
  2. Geniş bir tencerenin içerisinde tüm sebzeleri iri parçalar halinde koyun.
  3. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve sebzeleri haşlayın.
  4. Sebzeler haşladıktan sonra ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu rengi değişene kadar kavurun.
  5. Un kavrulduktan sonra sütü ekleyin ve karışım beşamel sos kıvamına gelene kadar pişirin.
  6. Daha sonra haşlanmış sebzeleri ve sebzelerin haşlama suyunun bir kısmı ile birlikte beşamel sosunuzun üzerine dokun.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karışımı blender yardımı ile iyice ezin.
  8. Eğer çorba kıvamı koyu gelirse haşlanmış sebzelerin suyundan karıştırarak çorbanızı sulandırabilirsiniz.
  9. Blender ile ezdiğiniz çorbanızı 10 dakika kadar kaynatın ve kremadan 4 yemek kaşığı kadar ekleyin.
  10. Brokoli çorbası hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..