Sodalı Börek

Yazar Gökhan Asan on Saturday, 7 September 2013 | 13:02

Sitede yemek tarifi koyarken mümkün olduğunca pratik tarifler seçmeye özen gösteriyorum. Sodalı börekte bu tariflerden bir tanesi. Çok lezzetli ve hazırlanışı  fazla vakit almayan bir börek tarifi.

Sodalı Börek Nasıl Yapılır ?

Malzemeler :                                                   

  1. 5 adet yufka
  2. 1 adet yumurta
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1 çay bardağı sıvıyağ
  5. 350 gram beyaz peynir
  6. yarım demet maydanoz
  7. 1 şişe soda

Yapılışı :

  1. Süt, soda, yumurta ve yağı bir çırpma kabına alın ve karıştırın.
  2. Fırın tepsisini yağlayın ve üzerine 1 adet yufka koyun. Yufkanın kenarları tepsiden taşacak şekilde olsun.
  3. Başka bir kapta peynirleri ezin ve üzerine ince doğradığınız maydanozları ilave edip karıştırın.
  4. Diğer yufkalardan bir tanesini hazırladığınız sodalı sosa batırıp, fırın tepsisinin üzerine koyduğunuz 1 adet yufkanın üzerine yerleştirin.
  5. Peynirli iç harcının yarısını yufkanın üzerine koyun. 
  6. Sonra 3. yufkayı sosta ıslatın ve tepsiye koyun.
  7. 4. yufka içinde aynı işlemi yapın. 
  8. 4. yufkayı da ıslatıp tepsiye koyun ve kalan iç harcının tamamını tepsiye yayın.
  9. 5. yufkayı ıslatıp tepsiye koyun ve ilk serdiğiniz yufkanın tepsiden taşan kısımlarını en üstte kapatın.
  10. Kalan sodalı harcın tamamını böreğin üzerine dökün.
  11. Eğer imkanınız varsa fırına koymadan önce 1 saat buzdolabında bekletin. ( Daha kabarık ve lezzetli oluyor. )
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. ( Dilerseniz çörek otu ya da susam ile böreğinizin üzerini süsleyebilirsiniz.)
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..