Güzel bir film, The Iceman 2012

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 28 August 2013 | 15:40

Richard Kuklinski, muhtemelen bu ismi daha önce hiç duymadınız. O halde bu isimle yan yana getirebileceğiniz onlarca şey var demektir. Peki uzun lafın kısası nasıl bir adam bu filme konu olabilir, bir bakalım.

Richard Kuklinski, Amerikan mafyasıyla işbirliği içinde olmuş bir kiralık katildi. 1948-86 yılları arasında ortaya çıkan cesetlerden ve resmi rakamlardan başka kendi iddiasına göre geride 100'den fazla ceset bırakan soğuk kanlı bir seri katil.

Richard ile ilgili iki şey çok dikkat çekici, birincisi bu adamın çok iyi bir aile babası olduğu ve tutuklanana kadar en yakınları olan eşinin ve çocuklarının dahi olan bitenden en ufak bir haberlerinin olmaması, diğeri ise bu adamın inanılmaz soğukkanlı bir şekilde işlediği cinayetler sonrasında kullandığı farklı bir uygulama, cesetlerin buz içinde saklanması ve bu vesileyle yaklaşık ölüm zamanlarının saptırılması. Bu durum ona Iceman killer, lakabını takmıştır ve sonrasında bu filme de ismini vermiştir.

Filmi izlemeden önce tavsiyem, Kuklinski ile yapılmış olan bir belgesele göz atmanız. Üzgünüm bu belgesellerin hiçbirinde Türkçe altyazı yok ama sırf onlarca kişiyi öldürmüş birinin olağandışı rahatlığına tanıklık etmek için bile bir 10 dakika şöyle bir göz gezdirin derim.

Bu belgeselde Kuklinski'nin ağzından çıkan bir kaç şey çok dikkat çekiciydi. Öncelikle bu adam dünyada karısı ve çocukları hariç herkesin bir hedef olduğundan, gerekirse, ailesi hariç herkesi öldürebileceğinden bahsediyordu. Bunun yanında çok zehirli olan siyanür maddesini kullanarak işlediği cinayetlerden bahsediyordu. Örneğin bir tanesinde barlara girip, eşcinsel tavırlarla yaklaştığı insanlara meyve suyuna karışım yaptığı siyanürü yanlışlıkla! dökerek veya sprey olarak hazırladığı bu zehri insanların yüzlerine sıkarak, onların saniyeler içinde ölüşünü büyük bir keyif ve soğukkanlılıkla izlediğini anlatıyor.

Neyse, The Iceman 2012, Kuklinski'nin hayatını baz alan oldukça güzel bir film. Katillerin hayatına dair onlarca film mevcut ama bana sorarsanız bu filmi diğerlerinden ayıran başroldeki Michael Shannon'ın (Kuklinski) inanılmaz oyunculuk yeteneğidir. Çok iyi bir aile babası, öfke kontrolü olmayan devasa bir adam ve gözünü bile kırpmadan cinayet işleyebilecek bir katili aynı yüzde harmanlayabilen ender bir yetenek.

The Iceman 2012 fragman;

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..