Ağlayan Kek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 15 August 2013 | 07:28

Malzemeler :

  1. 4 adet yumurta                            
  2. 1 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı sıvıyağ
  4. 1+1/3 su bardağı un
  5. Yarım çay bardağı süt
  6. 4 yemek kaşığı kakao
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. Ayrıca kek fırından çıkınca dökmek için 1,5 su bardağı süt.

Üzeri için :

  1. 1 paket krem şanti
  2. 1 su bardağı süt
  3. Çikolata sosu

Yapılışı :

  1. Yumurta ve şekerleri bir çırpma kabına alın ve kabarıp köpürene kadar çırpın.
  2. Daha sonra sütü ilave edin ve biraz daha çırpın.
  3. Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  4. Hamur normal bir kek hamuru kıvamında olacak. Eğer gerekirse un miktarını artırabilirsiniz.
  5. Hamuru hazırladıktan sonra dikdörtgen bir borcama koyun ve öncede ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  6. Hamur pişerken krem şantiyi hazırlayın.
  7. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve ayırdığınız 1,5 bardak sütü  kekin üzerine dökün.
  8. Sütü döktükten sonra soğumasını bekleyin ve soğuyan kekin üzerine hazırladığınız krem şantiyi dökün.
  9. En üst kısmına da çikolata sos dökün ve ağlayan kek servise hazır.
  10. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..