Ürperti (Eskalofrío) 2008

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 28 July 2013 | 13:23

2001 yılında korku/drama dalında bir film çekilmişti. Film Guillermo del Toro imzalı, tek kelimeyle harika bir İspanyol baş yapıtıydı. Filmin adını hemen yazıyorum, “The Devil's Backbone”, Türkçesi Şeytanın Belkemiği. İşte bu filmde bir karakter vardı izleyenler bilir, Santi. Bu rolü oynayan Junio Valverde, bu sefer bir başrolle karşımızda ve bence rolünün hakkını genç yaşına rağmen sonuna kadar veriyor.

Filmin Konusu

Eskalofrío (Ürperti), yine bir İspanyol filmi. 2008 yılında çekilen bu film, güneşe karşı alerjisi olan ve sırf her sabah doğan güneşten biraz daha uzak olmak için annesiyle taşındıkları küçük bir kasabada, Santi adında genç bir çocuğun ve etrafındakilerinin başına gelen ilginç, tüyler ürpertici olayları konu alıyor. Taşındıkları günden itibaren vahşi ölümlerin hiç sonlanmadığı bu kasabada herkes Santi'yi tek suçlu olarak görmektedir ama gerçek bundan çok daha farklı ve tüyler ürperticidir.

Son bir kaç yıldır, dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda farklı yönetmenin el attığı korku filmlerine tanık oluyoruz. Bu yönetmenler arasında son dönem favorilerim İspanyollar. Bunda filmleri işleyişlerinin yanında, Amerikan filmlerine olan mesafeleri de, beni her daim cezbetmektedir. Demek istediğim dar boğazda olduğunu düşündüğüm, konu fakiri, kendini tekrarlayan Amerikan filmlerine ve Hollywood zırvalıklarına uzak kalmak bu yönetmenlerin işlerine yarıyor ve uzun vadede de yarayacaktır. Ne demek istediğimi daha iyi anlamak için Şeytanın Belkemiği, Pan’ın labirenti, Rec serisi, Yetimhane ve tabi ki bu yazının konusu olan Ürperti isimli filmler kesinlikle izlenmeli.

Bunun yanında bu filmde dikkatinizi çekecektir, adını daha önce belki de hiç duymadığınız karakterler, rollerinin hakkını sonuna kadar veriyor ve yine İspanyol filmlerine has bir durum, sahne seçimleri çok yerinde. Korku filmi sevenler, bu filmin fragmanına bir göz atın bakalım.

İyi seyirler...........

Eskalofrío (Ürperti) 2008 Film Detaylar

Tür: Korku/Gerilim
Süre: 91 dakika
Yönetmen: Isidro Ortiz
Oyuncular: Junio Valverde, Francesc Orella, Mar Sodupe
IMDb: 6,0/10



0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..