Tavuk Kapama Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 25 July 2013 | 12:54

Patates, tavuk ve pirinci buluşturan muhteşem bir tarif...Tavuk yemeklerini seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz...

Tavuk Kapama Nasıl Yapılır ?

Malzemeler :

  1. 8 adet tavuk budu                                                
  2. 3-4 adet patates
  3. 1 su bardağı pirinç
  4. 1,5 su bardağı kaynar su

Sos İçin :

  1. 2 adet domates
  2. 1 adet soğan
  3. 2 diş sarımsak
  4. 1,5 yemek kaşığı salça
  5. 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  6. Pulbiber, karabiber ve tuz  

Yapılışı :

  1. Yemeğimize ilk önce sosunu yaparak başlıyoruz.
  2. Sıvıyağı koyduğumuz bir tavada önce soğanları ve sarımsakları biraz kavuruyoruz.
  3. Daha sonra biberleri ekliyoruz.
  4. Salçamızı da ilave edip kavurduktan sonra soğanlar ölmeye yakın rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz.
  5. Sosumuz piştikten sonra tavuk butlarını sosa teker teker batırıyoruz.
  6. Başka bir tencerenin altına çok az sıvıyağ koyup tavuk butlarını tencerenin en altına diziyoruz.
  7. Kalan sosu tavuk butlarının üzerine döküyoruz.
  8. Daha sonra patatesleri küp küp doğruyoruz ve tavuk butlarının üstüne koyuyoruz.
  9. 1 su bardağı pirincin üzerine 1,5 su bardağı kaynar suyu ilave edip 1-2 dakika bekliyoruz ve pirinçleri şokluyoruz.
  10. Patateslerin üzerine şokladığımız pirinçleri suyunu süzerek ilave ediyoruz.
  11. En son pirinçlerin üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip tencerenin altını kapatıyoruz ve kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişiriyoruz.
  12. Servis sırasında pişen yemeğimizi tencereden bir tepsiye ters çevirerek sunum yapıyoruz.
  13. Afiyet olsun...
Not : Pişirme esnasında yemeğin dibi tutacak gibi olursa bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..