Sağlıklı ve Kalıcı Bronzlaşmak

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 3 July 2013 | 13:26

Yaz ayının gelmesi ile birlikte, geneli bayanlar olmak üzere, çoğumuz vücut rengimizin koyulaşmasını, bronzlaşmasını, istiyoruz. Vücut rengimizi değiştirmek, bronzlaşan bir cilde sahip olmak için saatlerce güneş altında yattığımız zamanlar oluyor. Ozon tabakasında meydana gelen çatlakların gün geçtikçe büyümesi, güneşin ultraviyole ışınlarından ( UV ) aldığımız zararlarında artmasına neden oluyor. Bu nedenle bronzlaşmak için saatlerce güneş altında yatmak çok ciddi sıkıntılara hatta ilerleyen zaman diliminde kansere bile neden olabiliyor. Bronzlaşırken sağlığımızdan olmamak, sağlıklı ve kalıcı bronzlaşmak için yapılması gerekenler aslında oldukça basit.

Sağlıklı ve Kalıcı Bronzlaşmanın Püf Noktaları :

  1. Güneşe çıktığınız saatler çok önemli. Güneş yanıkları yazısında da bahsettiğimiz gibi, uzmanlar 11:00-15:00 arasında kesinlikle güneşe çıkılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Bu zamanlarda vücudunuz çok güzel bronzlaşıyor olabilir. Fakat güneş ışınlarının en dik açı ile geldiği bu saatlerde vücudumuzu güneşe maruz bırakmak, ilerleyen zamanlarda cildimizin daha erken yaşlanmasına ve cilt lekelerinin oluşmasına neden olabiliyor.
  2. Cildinize uygun bir güneş koruyucu krem alın. Eğer cilt renginiz açık, cildiniz hassas ve güneşe duyarlılığınız fazla ise koruma özelliği yüksek olan 50 faktörlü kremlerden kullanın. Gerekirse tatile gitmeden önce bir dermatolog ile iletişime geçip, vücut tipinize uygun bir krem önermesini isteyin. 
  3. Kullandığınız güneş koruyucu kremi, güneşe çıkmadan önce, yaklaşık 20 dakika kadar, vücudunuza uygulayın. Önceden vücudunuza uygulanan krem, siz güneşe çıkana kadar emilecek ve etkisini daha fazla gösterecektir. Ayrıca denize ya da havuza her girip çıkmanızda daha etkili bir koruma yaratmak için, kreminizi yenilemeniz gerektiğini unutmayın.
  4. Koruyucu kremlerin uzun süre kullanıldığında cildi kurutucu bir etkisi vardır. Bu yüzden sağlıklı bir bronzluk elde etmek için, duştan sonra cildinizi bol bol nemlendirmeyi unutmayın. Eğer imkanınız varsa cildinize belli aralıklarda peeling yapın.
  5. Havuç, kakao ve zeytinyağı gibi ürünlerin vücudu hızlı bronzlaştırdığı bir gerçek. Ama unutmamak gerekir ki, bu ürünlerin bıraktığı tahribatlar da o derece yüksek. Hızlı yanan vücudun zarar görmesinin yanında çekeceğiniz acı da cabası. Tatil süreniz kısa olsa bile bu ürünleri kullanmaktan mümkün olduğunca kaçının.
  6. Sağlıklı bronzluk elde etmek için beslenmek de çok önemli. Özellikle içerisinde karoten bulunan havucu tatil sırasında çokça tüketmek ve suyunu içmek bronzlaşmanın daha kolay ve sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.
  7. Öğle ve öğleden sonraları güneşe çıkmanız gerekirse mutlaka bir şapka ve güneş gözlüğü kullanın. Giysilerinizin güneş ışığını fazla çekmeyecek açık renkli giysiler olmasına dikkat edin.
  8. Güneşlenme sürelerinizi tatilin ilk günlerinde kısa tutun. Yarım saatlik bir süreyle başlayıp zaman geçtikçe bu süreyi artırabilirsiniz. Vücudunuzun güneşe alışmasına izin verin.
  9. Güneşlenmeden önce cildinize parfüm ve deodorant sürmeyin ve makyaj yapmayın. Kozmetik ürünler güneşlenme sırasında ciltte lekelerin oluşmasına neden olabilir.
  10. Güneşin zararlı ışınlarından cildimiz olduğu kadar saçlarımız da etkileniyor. Özellikle saçlarından kimyasal işlem geçirmiş olanlar için bu zarar ikiye katlanabilir. Bu yüzden saçlarınız için de koruyucu spreylerden kullanabilirsiniz.
  11. Ayrıca güneşlenirken bol bol su tüketmeyi unutmayın.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..