Bir İtalyan Klasiği, Tiramisu Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 3 July 2013 | 13:34

Yemekten asla bıkmayacağınız bir İtalyan tatlısı tarifi...

Tiramisu Nasıl Yapılır :

Malzemeler :

  1. 1 adet hazır sade pandispanya
  2. 1 çay bardağı sıcak su
  3. 2 çorba kaşığı toz şeker
  4. 2 çorba kaşığı neskafe
  5. 2 tatlı kaşığı kakao
  6. 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Krema Malzemeleri :      

  1. 3,5 su bardağı süt
  2. 1 yumurtanın sarısı
  3. 200 gram labne peyniri
  4. 3 Türk kahvesi fincanı un
  5. 3 Türk kahvesi fincanı şeker

Yapılışı :

  1. Tiramisuyu yapmaya ilk önce kremasından başlıyoruz. Bir tencerenin içerisine yumurta sarısı, un, şeker ve sütü koyup mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra bu karışımı altı kısık bir ocağa alıyoruz ve bir kaşık yardımı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  3. Kremamız muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıyoruz ve muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
  4. Krema soğurken pandispanyaları ıslatmak için sıcak suyun içine neskafe ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırmaya başlayın.
  5. Hazır olan pandispanyaların iç yüzlerini neskafeli su ile ıslatın.
  6. Krema soğuduktan sonra içerisine labne peynirini ekleyin ve mikser yardımı ile 3 dakika kadar karıştırın.
  7. Bir servis tabağına pandispanyanın bir parçasını koyun ve üzerine krema sürün.
  8. Daha sonra pandispanyanın diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan krema ile pandispanyaları tamamen kapatın.
  9. Üzerini Türk kahvesi ve kakao ile süsleyin ve buzdolabında 1 gece bekletin.
  10. Tiramisu hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..