Kayısılı portakallı kek

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 2 May 2013 | 11:55


Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı kıyılmış kuru kayısı
  • yarım portakal kabuğunun rendesi
  • yarım su bardağı küçük parçalara ayrılmış fındık
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un.

Tarif : 

İlk önce oda sıcaklığındaki 3 yumurta 3-4 dk. kadar çırpılır. Daha sonra içerisine şeker eklenir ve beyaz köpükler oluşuncaya kadar yumurta ve şeker karışımı çırpılır. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra zeytinyağı ve yoğurt eklenir ve 5 dk. çırpılır.

Ardından kayısı, fındık ve portakal ilave edilir. 1-2 dk. mikser ile çırptıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Tüm karışım 5 dk. kadar çırpılır. Kek kıvamını tutturduğunuzda, karışımı kek kalıbının içerisine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk. pişirin. Afiyet olsun :)

Not: Dilerseniz karışımın yarısını ayırıp kakao ilave edebilirsiniz. İki renkli olan kek, hem damak tadınıza hem de göz zevkinize hitap edecektir...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..