Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Yazar Gökhan Asan on Friday, 10 May 2013 | 10:22

Tavuk yemeklerini sevenler icin harika bir tavuk yemeği tarifi.

Malzemeler :

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 4 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 300 gram bezelye
  • 300 gram kaşar peyniri
Not : Eğer sizde benim gibi kolaya kaçmak isterseniz garnitür için hazır satılan konserve garnitürlerden kullanabilirsiniz. Havucu, patatesi ve bezelyeyi ayrı ayrı haşlamak yerine, hazır konserve garnitürlerden yarım kiloluk bir kavanoz işinizi görecektir.


 Beşamel sos için malzemeler :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 200 gram tereyağ
  • tuz ve karabiber

Hazırlanışı :

  1. Tavuk göğüslerini doğrayın ve bir tencerede kendi suyu ile pişene kadar pişirin.
  2. Tavuklar pişerken ayrı bir tavada garnitür malzemeleri olan patates, havuç ve bezelyeleri haşlayın. Eğer konserve kullanacaksanız suyunu süzün ve yıkayın.
  3. Ayrı bir tavada beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını koyduğunuz tavada bir su bardağı unu kavurun, daha sonra yavaş yavaş sütü ilave edin. En son tuz ve karabiberi ilave edin. Tuz ve karabiberin ne kadar olacağını damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.
  4. Pişirdiğiniz tavukları bir borcama koyun, daha sonra garnitürleri ekleyin, beşamel sosu ekleyin ve iyice kariştirin.
  5. Üzerine rendelediğiniz kaşarları ilave edin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
  7. Afiyet olsun :) 


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..