Website içerik çalınma ve DMCA

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 6 March 2013 | 10:12

Websiteniz için hazırladığınız içeriklerin indekslenme sürecinde çalınma riski oldukça yüksektir unutmayın! İndekslenme hızının da değişkenlik gösterdiğini hesaba katarsanız aslında çok ciddi bir risk ile karşı karşıya kaldığınızı fark edersiniz. Düşünün çok güzel bir yazı yazdınız ve özgünlüğünden zerre kadar şüpheniz yok, okuyucu kitlenize hitap etmenize çok az kaldı ama bir anda fark ediyorsunuz ki siz aslında bir içerik hırsızısınız? Nasıl olur demeyin, az önce bahsettiğim gibi kim önce indekslerse yazı onundur. Dikkat!




Peki bunu engellemenin yolu nedir? Öncelikle sizlere tavsiyem her yazınızdan sonra düzgün bir ping sitesi vasıtasıyla google botlarını sitenize çağırın, index hızınızı arttırmaya bakın, ama bunun yanında çok önemli olan ve bence olmazsa olmaz bir yöntem daha var, o da ücretsiz DMCA uygulaması ile website içeriklerinizi koruma altına almak.

Dikkatinizi çekmiştir, şimdi çoğu sitede bu logo ile karşılaşırsınız. Tavsiyem hemen DMCA'ya kayıt olun. Adınızı, soyadınızı ve e-mail adresinizi yazdıktan sonra e-mail hesabınızı kontrol edin ve bu sefer bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.

Sonrasında önünüze çıkacak olan ekrandan beğendiğiniz bir logo seçin ve kodunu kaydedip sitenize ekleyin. Sonrasında sitenizin onaylanması için yaklaşık 48 saat beklemeniz gerekecek unutmayın.

Artık DMCA sayesinde siteniz ve içeriğiniz güvence altında. Bu arada kaydedilip koruma altına alınan sayfalarınızı "my protected pages" (koruma altındaki sayfalarım) kısmına tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Önemli : Üye olduğunuz andan itibaren kabaca "indir aşağı" (takedown) diyebileceğimiz, tek bir hakka sahip oluyorsunuz. Bu sayede içeriğinizi çalan siteden size ait olan yazıyı silmesini isteyebilir, ve arama motorlarından bu site ile ilgili ciddi yaptırımlar talep edebilirsiniz. Ama bu tek hakkınızı kullanmanız koşulunda, sonraki her bir takedown talebi size 99 dolara mâl olacaktır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..