Nefis Hamsili Pilav Tarifi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 6 March 2013 | 03:28



 



İhtiyacınız olan malzemeler: 

* 2 kg Hamsi,
* Yarım kg pirinç,
* 3 tane orta boy soğan,
* Yarım su bardağı Zeytinyağı
* 1 Fincan Kuş üzümü
* Karabiber, Bahar, Nane, Tuz


Not: Hamsiyi temizledikten sonra tuzlayıp bir gün dolapta bekletirseniz, kılçığı daha kolay çıkar.

İç pilavın yapılışı: Soğanları ince ince doğrayın, daha sonra tencerede hafif kızdırdığınız yağın içine atın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra pirincini atın. Pirinci de biraz kavurduktan sonra sırasıyla Kuş üzümü, karabiber, bahar, nane ve tuzu iç pilavın içine katarak güzelce karıştırın. Biraz daha kavurun ve daha sonra üzerine 1 bardak su koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavı pişirmeye başlayın. Daha sonra altını kapadıktan sonra bırakın 5 dakika dinlensin. Fırın tepsisini hafif yağladıktan sonra hamsiyi tepsinin altına aralıksız dizin ve üzerine pilavı güzelce yayın.

Sonraki adımda ise tekrar pilavın üzerine hamsileri aralıksız yaymanız gerek. Pilavın her tarafının hamsiyle kaplı olduğuna emin olun ve sonrasında hamsilerin üzerine avucunuzun içiyle zeytin yağ sürün.




Hamsiler kurumasın diye üzerine küçük küçük tereyağ parçaları koyabilirsiniz. Daha sonra 1 su bardağı ılık suyu üzerine dökün. 180 dereceki fırına pilavınızı sürün ve üzeri güzelce kızarıncaya kadar sabredin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..