Ana Sayfa » , , , , » OUYA Oyun Konsolu Hazırlıklarını Tamamladı

OUYA Oyun Konsolu Hazırlıklarını Tamamladı

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 31 March 2013 | 07:59


Yaratıcı bir tasarım

Kickstarter'ın alışılmışın dışında geliştirdiği Android tabanlı bir oyun konsolu olan ve bildiğimiz konsollara farklı bir boyut kazandıran OUYA Android'in Haziran ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

Diğer konsollarla kıyaslandığında oldukça küçük
Ebat olarak oldukça küçük, hatta nerede ise avuç içi büyüklüğünde olan konsol, küp şeklinde bir birime sahip olan beyni ve şeffaf oyun kolları ile dikkat çekiyordu. Oyun kollarının ve konsolun beyni olarak nitelendirebileceğimiz birimin yeniden tasarlanması ile OUYA sürekli bir gelişim kaydetti.  Bu değişim ve gelişimin ardından ekip, görsellik açısından daha fazla albenisi olan bir tasarım hedefleyip, daha önce şeffaf bir yapıya sahip olan konsolunun, renk olarak siyah ve koyu gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile piyasaya sunulacağı sızan bilgiler arasında.

OUYA'nın Yurt dışında satışa sunulacak etiket fiyatının 99$ olacağını da belirtelim. Ayrıca kutu içeriği olarak tek kol ile satılacak. İkinci bir kol almak isteyen oyun severler 50$ 'ı gözden çıkarmak durumunda kalacaklar. Gamepad'in 50$'a satışa sunulacak olması ve konsol fiyatının %50'sine tekabül etmesi, oyun severlerde negatif bir etki yaratmış olmalı ki şimdiden bu konu ile ilgili nahoş sesler duyulmaya başlandı.
Bu el kadar oyun konsolunun Türkiye'de satışa sunulup sunulmayacağı ya da satışa sunulursa etiket fiyatının ne kadar olacağı ve hangi zaman diliminde Türkiye piyasasında boy göstereceği şimdilik muamma.

Xbox, Playstation ve Sega gibi pazar payını ellerinde bulunduran, yılların deneyimi bu dev şirketler ile ne derece ve de nasıl bir rekabete gireceği, grafiklerinin yeterli olup olmayacağı merak konusu. Grafik demişken, yakın zaman da Phandroid tarafından yayınlanan bir video, OUYA'nın oyun içi grafikleri konusunda ki merakımızı bir nebze olsun giderdi.



Buyrun, konsolun grafikleri hakkında izlenim sahibi olabileceğiniz video..

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..