İngilizce kelime bilgisi, telafuz ve robotlarla ilk temas

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 30 March 2013 | 02:51

FreeRice.com

Sitede sizler için hazırlanmış kelime grupları mevcut, bu kelime grupları ile yaptığınız her bir doğru eşleme size 10 pirinç tanesi olarak geri dönüyor. Peki ne yapabilirsiniz bu 10 pirinç tanesi ile?

her eşleme size pirinç tanesi olarak dönecektir

İşte bu noktada bence site diğer onlarca siteden ayrılıyor, ve ciddi bir amacı gözettiği için belkide hergün sizleri sürekli denemeye ve daha iyi olmaya zorluyor. Uzun lafın kısası, pirinç tanelerini Birleşmiş Milletler Dünya Gıda programına bağışlıyorsunuz.Onlarda bunları 3. Dünya ülkelerindeki yardıma muhtaç insanlara dağıtıyorlar. Bağışların dağıtımı, sitede bannerlarını görebileceğiniz sponsorlar tarafından gerçekleşmektedir.

Bunlara dikkat!

Sitenin üst kısmında subjects (konular) kısmı dikkatinizi çekecektir, yapmanız gereken buradan ilgi alanınıza göre bir konu seçmek ve yolunuza devam etmek. Her doğru (correct) eşlemede  kasenin pirinç dolacağını daha önce söylemiştim, yanlış (incorrect) cevap verirseniz pirinçleri unutun, ama kelime ekranının sol üst köşesinde olsun, orada verilen doğru cevabı kazıyın kafanıza doğru, ve bekleyin, bir kaç soru sonra yine aynı soru karşınıza gelecektir. Amacınız daha fazla öğrenmek ve bol bağış yapmak ise bu durum size çok garip gelmesin, aksine hafızanızı sonuna kadar zorlayın derim.

konuların yer aldığı sayfa

Yine soruları gördüğünüz tablodan zorluk seviyesini değiştirebilirsiniz (change level). Bu arada siteden çıkış yapsanız bile bir sonraki girişinizde en son ne kadar pirinç taneniz varsa aynen devam ediyorsunuz.(tabi 1 hafta sonraki girişlerinizden bahsetmiyorum)

  • Unutmadan söylemek istiyorum, bağışların hiç bir sınırı yok, tabi öğrenebileceklerinizin de. 
  • 50. seviyenin üzerine çıkma gerçekten çok ama çok zor. İsterseniz bir şansınızı deneyin.

http://www.ivona.com/en/

çok temiz bir ses ve farklı opsiyonlar
Siteyi açtığınızda fark edeceksiniz, size ayrılan kutucuğa yazdığınız kelime, kelime grupları ve cümleleri çok temiz bir ses ile size okuyan bir program ivona. Arzu ederseniz farklı diller veya ingilizcenin farklı aksanlarını duymayı tercih edebilirsiniz.


http://www.existor.com/

"İnsanların makinelerle konuştuğu bir dünya hayal edin" sloganıyla yola çıkan bu site, sizlere mekanik bir konuşma vadediyor. Ben denedim çoğu soruma çok mantıklı, düzgün cevaplar aldım. Sistem hala gelişim gösteriyor, aslına bakarsınız sizlerle kurulan her diyalog ile program kendini biraz daha geliştiriyor.



0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..