Google artı ve organik hit

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 26 March 2013 | 15:15

Bana sorarsanız google artı (plus) çok yakında en az facebook veya twitter kadar sağlıklı bir sosyal ağ haline gelecek. Aslına bakarsanız kullanıcılar bilir, şu anki haliyle bile oldukça gelişmiş bir hizmettir google+. Biraz incelendiğinde çok rahat fark edilecektir ki sunduğu özellikler göz önüne alındığında ve bütün bu özelliklerin ne kadar kolay ve pürüzsüz kullanıldığı hesaba katıldığında, çok değil bir iki sene içinde rakiplerine kafa tutacaktır.

google + / google plus / google artı





Bir grup kurun ve buna güzel, etkileyici bir isim verin, sonrasında üyeler ve çok hızlı alışverişler. Bu hem normal, sosyal kullanıcılara hemde website veya blog sahiplerine çok fazla imkan sağlamakta. Siteniz için hit açısından bakıldığında kurduğunuz topluluklardan, edindiğiniz arkadaş gruplarından çok sağlıklı organik hitler elde edebilirsiniz. Tabi kaliteli paylaşımlar yaptığınız sürece.

Google+ avantajları

  • Öncelikle seçtiğiniz kişileri size hazır sunulan veya kendi oluşturabileceğiniz çevrelerin içine dahil edebilirsiniz ki bu sayede herkes olması gerektiği yerde olacaktır, arkadaşın arkadaş çevresinde, tanıdığın olması gerektiği çevrede. 
  • Mobil uygulaması harika! Hızı, dizaynı tam kararında. Android kullanıcıları için (iphone sahipleri müjde) bu uygulama daha bir keyifli. 
  • Baktınız ki işler istediğiniz gibi gitmiyor, sıkıldınız ve uygulamayı terk etmek istiyorsunuz, yapacağınız şey bütün verilerinizi toparlamak ve uygulamayı terk etmek. Facebook'un aksine bu durum daha kolay ve ben bu uygulamanın kullanıcısının haklarına daha saygılı olduğuna ve ileride bu saygının katlanarak artacağına inanıyorum. 
  • Profil oluşturmak artık daha kolay, güvenlik ayarları daha etkin.
  • Google artı, facebook ve twitter'a göre bir sıfır önde çünkü onun kendine ait bir tarayıcısı var, chrome. Buda uygulamaya ilerki zamanlarda çok ama çok fayda getirecektir unutmayın. 
  • Arama özelliği diğer bütün sosyal ağlara nazaran daha hızlı ve etkin. Aslına bakarsanız bu da google'ın bir gol önde olduğu alanlardan. Google'ın dev bir arama motoru olduğunu düşünürsek bu çokta sürpriz olmamalı.
  • Google artı ekranında olmasanızda size gelen bildirimler ile her şeye dahil oluyorsunuz. Gmail hesabınıza giriş yapmanız kafi, google arama motoru ekranının sağ üst köşesine dikkat, kırmızı sayılar size gelen bildirimlerdir. 
  •  Reklam olayına da girecek olan google artı, genel olarak google adwords'ün başarısı ele alındığında aslında reklamcılık olayında facebook ve twitter'a ağabeylik yapacak gibi duruyor. 
  • İş kolunuzla alakalı oluşturacağınız bir sayfa size çok şey kazandıracaktır. Bu özelliği ile belli bir amaca hitap eden iş kolu temsilcileri ve web-site sahipleri çok fayda görecektir.
  • Son olarak resim yükleme, galeri oluşturma konusunda da google plus bu işi aşmış görünüyor. Fotoğraf galerileri harika ve kullanımı inanılmaz keyifli. 

en büyük rakipler, facebook ve twitter 

Şimdi şöyle düşünün facebook daha yeni yeni piyasada boy gösteriyorken, çoğu insan bu sosyal ağdan çok umutlu değildi ama şimdiki durum ortada. Ben diyorum ki aynı durum google artı içinde geçerli ve diğer sosyal ağların aksine bu seferki dünyanın en gelişmiş arama motorunu ve reklam hizmetini arkasına almış durumda....Hemen üye olmaya bakın derim.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..