Çay ağacı yağı (tea tree oil) mucizesi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 12 March 2013 | 10:24

Çay ağacı (tea tree), Avustralya'da yetişen bir bitki türüdür. Çay ağacı yağı ise (tea tree oil), çay ağacı bitkisi ezilip, distilasyonu yapıldıktan sonra elde edilen % 100 saf yağdır. Çay ağacı yağının içerisinde toplamda 48'den fazla bileşen vardır. Uzmanların faydası bilinmeyen faydalı bitkinin yağı olarak bahsettiği, çay ağacı yağının (tea tree oil) faydalarını sayacak olursak :



1) Antiseptik olan çay ağacı yağı, akneli ciltlerin tedavisinde kullanılır. İltihapları azaltır ve yeni akne oluşumunu engeller. Ayrıca yüzdeki lekeler, mantar ve uçuk hastalığının tedavisinde de kullanılır. Bir parça pamuğun üzerine damlattığınız çay ağacı yağı ile problemli bölgeyi temizleyebilirsiniz.

2) Saç problemleri için kullanılır. Kepekli saçlar için şampuanınızın içine 1-2 damla çay ağacı yağından ekleyebilirsiniz. Ayrıca saç derinize masaj yapıp bir gece bekletirseniz, ertesi sabah saçlarınızı yıkadığınızda saçlarınızdaki kuruluğun ve kaşıntının hafiflemiş olduğunu fark edersiniz. Bit ve pire tedavisinde de kullanılmaktadır.

3) Eğer ayak kokunuz var ise her gün ayağınıza çay ağacı yağı ile masaj yapıp, ayağınızı yıkadığınızda ayak kokunuzda azalma olduğunu fark edeceksiniz.



4) Sizvrisinek ısırıkları ve yanık yaralarının tedavisinde kullanılır. Hassas olan bölgeye yağ sürdüğünüz zaman kaşıntının ve acının azaldığını göreceksiniz. Ayrıca yeni sivrisinek ısırmasını engellemek için cildinizin açıkta kalan kısımlarına yağ sürüp, sivrisinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

5) Antiseptik özelliği taşıdığı için gargara olarak kullanılabilir. Diş eti hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır. Yarım litre suya 10 damla yağı damlatın ve gargara yapın, yutmamaya özen gösterin.

6) Grip, soğuk algınlığı, nezle gibi durumlarda sinüsleri açmak için kullanılır. Tencerede kaynattığınız suyun içerisine damlatacağınız 15 damla yağ ile buhar yaptığınızda ferahladığınızı hissedeceksiniz.

7) Çay ağacı yağını ev temizliğinde de kullanabilirsiniz. Özellikle küflü bölgelerde çok güzel bir temizleyicidir. Küflü bölgeyi temizlemek için çay ağacı yağını dökün ve su ile temizleyin.

8) Hemoroid tedavisinde kullanabileceğiniz çay ağacı yağı yorgunluğa da iyi gelmektedir.


Uyarılar :

Çay ağacı haricen kullanılan bitkisel bir çözümdür. Ağız yolu ile kullanılmamalıdır. Cildinde hassasiyet yaşayanlar kullanmaya başlamadan önce ufak bir bölgede hassasiyet oluşturup oluşturmayacağını test etmelilerdir. Çeşitli kozmetik firmalarından satın alabileceğiniz çay ağacı yağını aktarlardan da temin edebilirsiniz. Ama şunu unutmayın her yağ, arzu ettiğiniz kalitede olmayabilir, fiyatı çok aşağılarda olan ürünlere dikkat derim.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..