Niche Kelimeler Bulmak ve Hit Artışı

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 19 February 2013 | 11:57




Yeryüzünde milyonlarca websitesi olduğunu düşünürseniz ve hemen hemen herkesin ilk hedefinin bu sitelerden para kazanmak olduğunu dikkate alırsanız, adsense gelirlerini arttırabilme yöntemlerinin ne kadar popüler olabileceğini hesap edebilirsiniz. Bu yazımda sizlere bu yöntemlerden biri olan niche kelime bulma hakkında birkaç şey söylemek istiyorum

Niche kelimeleri kısaca rekabeti diğerlerine göre düşük ama arama hacimleri yüksek kelimeler olarak ifade edebiliriz. Yani yapmaya çalıştığımız şey google arama motorlarında yazılarımızı ön sıralara çıkarabilecek farklı kelimelere ulaşabilmek.

Öncelikle http://www.google.com/trends adresini kullanarak popüler aramaları görebileceğinizi ve bu popüler aramalara göre yazılar yazarak hit artışınızı hatırı sayılır şekilde yükseltebilme şansınız olduğunu belirtmek isterim. Unutmayın, bu sitede göreceğiniz anahtar kelimelerin ve alakalı yazıların popülerlik düzeyi belli zamanlarda dibe vurabilir, demek istediğim farklı konularda güncel, orjinal ve uzunca yazılar yazmaya gayret edin. Bu konularla ilgili makaleler yazıp, içerisine bir kaç kelimeyi geçmemek üzere yazılarınızın linkini koyup, bir miktar paraya da kıyıp forum siteleriyle veya ilgili diğer sitelerle anlaşıp yine çok sağlam bir uygulama yapabilirsiniz. Aşağıdaki adresleri de kullanarak, popüler arama listenizi olabildiğince zenginleştirebilirsiniz.

http://www.alexa.com/whatshot
http://www.sandrosalsi.com/articles/finding-a-niche.html
http://www.google.com/intl/en/press/zeitgeist2010/

Bunların yanında google keywords tools aracını kullanarak kendinize otomatik niche kelimeler üretebilirsiniz. Bu da oldukça işe yarar bir yöntemdir unutmayın.


4 yorum:

  1. Ben de size farklı bir yöntem önereyim. Google aramalarındaki tavsiye kelime gruplarını kullanın. Ben en fazla öyle hit sağlıyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim Cihan Bey, söylediğiniz gibi bu yöntem de yazı içine bu kelimeleri dahil ettiğinizde hit artışına destek sağlar. Bu ve buna benzer tavsiyelerinizi bekliyorum.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..