Encrypted Search (Şifrelenmiş Arama) nedir ?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 17 February 2013 | 00:01




Uzun süredir kullandığım web istatistik sistemi olan statcounter’da Encrypted Search aramaları birden fazla önüme çıkmaya başladı. Uzun listeler ve bu arama tipi. Eğer sizde Türkçesi şifrelenmiş aramalar diye karşınıza çıkacak olan bu arama tipinden dolayı gerginseniz boşverin. Bu olayın tek bir nedeni var o da sizin google analytics dışında başka bir web istatistik sistemi kullanıyor olmanız.

Kullanıcılar google amcaları tarafından sağlanan yeni bir imkanla google hesabından oturum açtıkları takdirde aramalarının gizlenmelerini talep edebiliyorlar. Peki bu arama kelimelerini görme şansınız hiç mi yok ? Tabiki var, google analytics üyesi olun ve verilerinizi burdan izleyin, şifrelenmiş olanlar da dahil.

Aslına bakarsanız bu yöntem kullanıcı açısından bir artı olarak görünse de "the webalizer, woopra, chartbeat,clicky ve bir çok diğer web istatistik sitelerine inmiş bir darbe, kazanılmış bir zaferdir.

Kullanıcıların https://encrypted.google.com adresine yönlendirilmesi, kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan google analytics uygulamasına bir tür bağımlı yetiştirme gayretidir.

3 yorum:

  1. çok ahlaksızca yapılmış bir eylem. bende statcounter kullanıcısıyım ve çok memnunum. ama şimdi google yüzünde arama kelimelerinin 4 te 1'ini göremiyorum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynı şekilde bende aramaların bir çoğunu göremiyorum ama statcounter kullanmaya devam, hem verilerine uzun zamandır fazlasıyla güveniyorum hemde kullanımı çok keyifli...Yorumunuz için çok teşekkür ederim Hüseyin Bey.

      Delete
  2. çok yanlış bilgi vermişsiniz encrpted aramaların hepsi not provided olarak görünüyor analyticste. kendisine de darbe vurdu yani google.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..