DOĞUM İZNİ 6 AYA ÇIKIYOR MU ?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 18 February 2013 | 08:23




Anne adayı olan ya da anne adayı olmak için bekleyen milyonlarca memur doğum izninin 6 aya çıkarılması ile ilgili haberlere yoğunlaştı. Peki doğum izninin artırılması ile ilgili çalışmalarda son durum nedir ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada, kadınların iş gücüne katılma oranının % 23’ten % 31’lere kadar yükseldiğini, istihdam oranlarının ise % 23 ‘ten % 27 ‘lere kadar yükseldiğini, AB ile kıyaslandığı zaman Türkiye’de kadınların iş gücüne katılma oranları arasında hala mesafeler olduğunu, hedefin ise kadınlarda çalışma oranının %38 ‘lere çıkması olduğunu belirtti. Kadın istihdamının artırılması ile ilgili çalışmalara başlanacağını belirten Çelik, bu çalışmaların başında doğum izni sürelerinin artırılması olduğunu belirterek;

‘Doğum iznine ayrılan kadının doğumdan sonra işe alınmasının zorunlu kılınması, memur olan annelerin ücretsiz doğum izninde geçen sürelerinin de derece-kademe ilerlemelerine katılması, çocuk yardımlarının artırılması, kamu kurumlarında kreş zorunluluğu getirilmesi, şu anda SSK’lı anneler sadece 2 çocuğa borçlanabiliyorlar, bu sayının artırılması, çocuk sayısına göre kadınlar açısından emeklilik yaşının aşağıya çekilmesi, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı çalışma, öğlene kadar çalışma, öğleden sonra aile bütünlüğü açısından zamanını evine tahsis etme. Bu ve benzeri birçok alternatif bakanlığımızın gündeminde olan konular. Yalnız üç çocuk asgari deyip işi bırakmıyoruz, bunun sağlanması ve kadın hakları açısından atılması gereken adımlar konusunda bir bakanlık kuruldu, atılması gereken adımlar konusunda ciddi bir birliktelik ve dayanışma ortamındayız’ şeklinde konuştu.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..