Ana Sayfa » , , , , , » LİMONLU CHEESECAKE (ÇİZKEK)

LİMONLU CHEESECAKE (ÇİZKEK)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 28 January 2013 | 08:16

Taban Malzemeleri :
1 Paket Eti Burçak Bisküvi
60 gram tereyağı ( yaklaşık olarak 5 yemek kaşığı )
3 – 4 yemek kaşığı süt

Kreması için :
1 paket Labne Peyniri ( ben İçim marka kullanıyorum )
3 adet Yumurta
 ¾ Su bardağı Yoğurt ( süzme olmayacak )
200 ml krema ( hazır paket krema )
1 Paket Vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 Yemek Kaşığı buğday nişastası
1 Adet limon rendesi ve suyu

Üzeri ( Limon Sosu ) İçin :
1 Su bardağı su
1 Limon kabuğu rendesi ve 1 limonun suyu
4,5 Yemek kaşığı şeker
2 Tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı :
Cheesecake ( Peynirli Tatlı ) yapımına tabandan başlıyoruz. 1 paket burçak bisküviyi rondoda un haline gelene kadar eziyoruz. Daha sonra geniş bir borcama ya da kelepçeli kek tabanına ezilmiş bisküvileri koyuyoruz, erittiğimiz tereyağını ve soğuk sütü bisküvilerin üzerine ekleyip iyice yoğuruyoruz. Daha sonra tabanı en az 45 dk. olmak koşulu ile buzdolabında bekletiyoruz. Tabanı hazırladıktan sonra krema yapımına başlayabiliriz.

Labne peynirini , kremayı ve yoğurdu bir çırpma kabına ekleyip 5 dk. kadar çırpıyoruz. Şekeri ekleyip pürüssüz bir kıvam elde dene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları ekliyoruz ve mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam ediyoruz. En son nişasta, vanilya, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip biraz daha karıştıryoruz. Dolapta beklettiğimiz tabanı çıkarıyoruz ve üzerine kremamızı döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 - 45 dk. kadar pişiriyoruz. Kremamız fırında pişerken Limon peltemizi hazırlamaya başlayabiliriz. Limon sosu için gerekli tüm malzemeleri bir kaba koyuyoruz ve muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz. Fırından çıkan cheesecakemiz ılıdıktan sonra, soğuyan Limon sosunu üzerine döküyoruz. Buzdolabında 1 gün bekledikten sonra cheesecake servise hazır, Afiyet olsun.....

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..