Ana Sayfa » , , , , , » Karda Araç Kullanma Teknikleri

Karda Araç Kullanma Teknikleri

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 8 January 2013 | 05:04




Kışın çok yoğun geçtiği bu günlerde araç sahiplerine bir kaç tavsiye;

1) Öncelikle kar lastiğiniz olmadan sakın ama sakın yola çıkmayın. Bir şeyi asla unutmayın, kış lastiği hava sıcaklığı +7 derecenin altına düştüğünde size avantaj sağlamaya başlar, daha iyi bir frenleme ve yol tutuş için bu lastiklere kesinlikle ihtiyaç duyulur. Bu yüzden aman ha kış lastiği edinmek için ilk karın düşmesini beklemeyin.
Tabiki her lastik her ortama uymayacaktır, lütfen lastik alırken üzerindeki derecelendirmelere çok ama çok dikkat edin ( lastiklerin üzerinde c,f gibi harfler göreceksiniz) ve can güvenliği sizin için önemli ise birazcık daha fazla para verin ve dünyaca tanınmış testlerde başarılar göstermiş lastikleri deneyin. Ben şu anda continental wintercontact kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Arabam önden çekiş olmasına rağmen çoğu sürücünün aksine 2 yerine 4 adet kış lastiği ile güvenliğimi bir kat daha arttırdığımı düşünüyorum

2) Normal şartlarda kullanım tekniklerinizi çöpe atın. Freni ve debriyajı çok nazik kullanın. Aman ha ani direksiyon hareketlerinden kaçının, ummadığınız anda olduğunuz yerde dönüverirsiniz. Freni yavaş yavaş, pompalama yöntemi kullanarak daha kontrollü kullanınız.

3) Önünüzdeki araçla güvenli şekilde durulabilecek mesafede, (1 arabadan biraz daha fazla bir mesafe, başka bir değişle 4-5 saniyelik bir mesafede) aracınızı sürünüz.
Bunun yanında sağınızdaki ve solunuzdaki araçlardan mümkünse geride kalın ki olası bir kayma durumuna karşı güvenli bir alanınız olsun.

4) Mümkün olduğunca düşük viteslerde hareket edin, çok fazla hızlanmayın ve çok hızlı devirlenmelerden kaçının. Olası bir pati durumunda ise gaz pedalından ayağınızı çekin ve aracın tekrar normal seyre döndüğünden emin olun ve yolunuza devam edin.

5) Aracınızı hareket ettirmeden önce motoru ısıtmayı unutmayın, bu durum dizel motorlarda biraz daha uzun sürebilir unutmayın (yaklaşık 30-35 saniye). Bunun yanında araç tamamen karla kaplandıysa, muhakkak görüş alanlarınızın temizliğinden emin olun, demek istediğim arka camda bir buz kütlesiyle harekete geçmeyin.

Son olarak şunu söyleyebilirim, ne olursa olsun dikkati elden bırakmayın, kuru yollarda bile on binlerce kazanın olduğu ülkemizde yol durumunu her zaman dikkate alın ve uyanık olun.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..