Yapımı basit olan, damaklarda muhteşem bir tat bırakan nefis bir
tatlı tarifi daha.
|
Yapımı oldukça basit ama iddialı bir lezzet. |
İrmik helvası tarifi :
Malzemeler :
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 150 gram tereyağ
- 50 gram dolmalık fıstık
Yapımı :
- İlk önce şeker, su ve sütü bir tencerede kaynatın.
- Daha sonra tereyağını eritin ve dolmalık fıstıklarla birlikte irmiği ekleyin ve irmikler pembeleşene kadar kavurun.
- Bu işlem takriben 20 - 25 dk. sürebilir. Ama irmik helvasında önemli olan irmiklerin güzel bir şekilde kavrulmasıdır.
- İrmikler kavrulduktan sonra kaynayan süt ve su karışımını ekleyin. Yalnız eklerken etrafa irmikler sıçrayacaktır dikkatli olun.
- Süt ve su karışımını ekledikten sonra irmikler suyunu çekene kadar karıştırın.
- Su çekildikten sonra altını kapatın ve tencerenin ağzına bir kapak örtüp 10 - 15 dk dinlenmeye bırakın.
- Dilerseniz servis sırasında üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- İrmik helvası çok ağır tatlı sevmeyenler için de güzel bir alternatif oluşturacaktır.
0 yorum:
Post a Comment