Kabak Çintmesi Tarifi :
Denemeye Değer Bir Lezzet |
Malzemeler :
- 3 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 7-8 dal yeşil taze nane
- Pulbiber, karabiber ve tuz
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
- Tüm malzemeleri yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Tencereye sıvıyağ ve zeytinyağını alın.
- Soğanları koyun ve 1-2 dakika kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
- Kabaklar 5-6 dakika kadar soteleyin.
- Kabaklardan sonra ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun.
- Daha sonra domates, baharatlar ve tuzu ekleyin ve yemeğinizi karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Domatesler suyunu çekene kadar yemeği pişirin ve ocaktan aldıktan sonra taze naneleri doğrayıp yemeğe ekleyin.
- Taze neneleri ekledikten sonra 10 dakika kadar yemeğin sıcağı ile tatların birbirine geçmesini sağlayın.
- Afiyet olsun.
Not : Yemeğe su eklemenize gerek yoktur. Domateslerin suyu yemek için yeterli olacaktır.
0 yorum:
Post a Comment