Yaz için hazırlayabileceğiniz nefis ve
hafif bir tatlı tarifi. Üstelik istediğiniz yaz meyvesi ile kremasını süsleyebilirsiniz.
Malzemeler :
- 250 gram un
- 250 gram krema
- 2 adet yumurta akı
- 100 gram şeker
- 3-4 adet yulaflı bisküvi
- 100 gram krem beyaz peynir
- 100 gram ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 150 gram tereyağ (küpler halinde doğranmış)
- 1 adet şeftali ( meyveyi isterseniz değiştirebilirsiniz )
- Yarım su bardağı şeker ( krema için )
- 1 adet limon suyu
|
Nefis, hafif bir tatlı |
Yapılışı :
- Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Bu sırada cevizi ocakta pembeleşene kadar kavurun.
- Unu karıştırma kabına koyun ve tarçını ekleyin.
- Pembeleşen cevizi ve bisküvileri rondoda incecik olana kadar ezin ve krema haline gelen karışımın içine atın.
- Krema haline gelen malzemeleri unla ekleyin.
- Un ile birleşen malzemeleri tahta kaşık yardımı ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
- 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kremanın Hazırlanışı :
- Yumurta aklarını şeker ile çırpın.
- Ayrı bir kabın içerisine kremayı koyun ve çırpın.
- Krema iyice kabarınca krem beyaz peyniri ekleyin.
- Krema kabardıktan sonra krem peyniri ve limon suyunu ekleyin ve çırpın.
- Yumurta akı ve şekerleri karıştırarak elde etmiş olduğunuz krema ile diğer kremalı malzemeleri birbirine ekleyin.
- Bir spatula yardımı ile karıştırın ve kremanın donması için buzluğa koyun.
- Şeftalilerin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Kremaya eklemeden önce şeftalinin sularını süzün.
- Fırında pişen hamuru çıkartın ve soğumaya bırakın.
- Donan kremayı alın ve meyveler ile birleştirin.
- Bir borcamın altına hazırlanmış olan crumble hamurunun bir kısmını koyun.
- Ortasına eşit bir biçimde yayarak kremalı harçtan ekleyin.
- En üste ise kalan crumble hamurunu koyun.
- Tatlınızı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra hazır hale gelecektir.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Post a Comment