Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bir börek tarifi.
Sebzeli börek tariflerini denemeyi seviyorsanız,
ıspanaklı börek tarifini denemekten ve tatmaktan büyük keyif alacaksınız.
Malzemeler :
- Yarım kilo yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 100 gram lor peynir
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet yumurta
- Tuz ve karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
|
Ispanak ve börek, eşsiz bir tarif..... |
Yapılışı :
- Tuzlu su koyduğumuz bir kapta ıspanaklarımızı yarım saat beklettikten sonra suyunu değiştirerek 2-3 kere daha yıkayalım.
- Ispanakları yemeklikten biraz daha iri doğrayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tavada soğanların rengi pembeleşene kadar kavuralım.
- Pembeleşen soğanların üzerine ıspanakları ekleyelim ve ıspanaklar kendi suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ispanaklar pişerken tuz ve karabiber ekleyelim. Tuzun miktarını peynirinizin tuz oranına göre ayarlayın.
- Ocaktan aldığımız ıspanaklar 5 dakika ılıdıktan sonra peyniri ekleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir çırpma kabında 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 yumurta ve 1 çay bardağı yoğurdu karıştıralım. Hafif sulandırmak için bir miktar su ekleyebiliriz. Karışım koyu bir ayran kıvamında olmalı.
- Yufkalardan bir tanesini alın ve tezgaha serin.
- Yumurtalı karışımdan yufkaya bol miktarda sürün ve yufkayı 4'e bölün.
- Ispanaklı iç harcından uzunlamasına dörde böldüğünüz yufkalardan koyun ve gül şeklinde sarın.
- Kalan sosu böreklerin üzerine gezdirin. Dilerseniz çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment