Kabaklı börek mi olur (!) diye düşünebilirsiniz. Fakat kabak muhteşem lezzeti ile böreğe de o kadar güzel bir tat veriyor ki, denediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Farklı börek tarifleri denemeyi sevenler bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
|
Nefis bir börek, sıcak sıcak! |
Kabaklı Börek Tarifi :
Malzemeler :
- 2 adet büyük boy kabak
- 2 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
- Pulbiber, karabiber ve gerekirse tuz
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
Yapılışı :
- İç harcını hazırlamak için kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Kabakların üzerine beyaz peynir, dereotu, maydanoz ve baharatları ekleyin.
- Eğer kullandığınız beyaz peynirin tuzu yetersiz kalırsa iç harcına tuz ekleyin.
- Ayrı bir kapta 2 yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın ve çırpın.
- Pişirme kabına ilk yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde koyuyoruz.
- Yumurtalı karışımdan bir miktar ilk yufkanın üzerine döküyoruz.
- Daha sonra ikinci yufkayı alıyoruz ve ikiye bölüyoruz. İlk yufkanın üzerine dağınık bir biçimde 2 parçayı yerleştiriyoruz.
- Yumurtalı karışımdan 2. yufkanın üzerine de sürüyoruz.
- Daha sonra kabaklı harcın yarısını 2. yufkanın üstüne döküyoruz.
- 3. yufkayı 2. yufka gibi ikiye bölüyoruz ve gelişigüzel bir biçimde en üste koyuyoruz.
- İlk önce yumurtalı harçtan döküyoruz ve daha sonra kalan kabak harcının tamamını 3. yufkanın üzerine döküyoruz.
- En son 4. yufkayı da ikiye bölüp en üste yerleştiriyoruz.
- Pişirme kabının yanlarından taşan ilk yufkanın parçalarını da 4. yufkanın üzerinde birleştiriyoruz ve kalan yumurtalı harcın tamamını böreğimizin üstüne döküyoruz.
- Üzerini çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment