Şerbetli tatlıları sevmeyen ama kadayıf tatlısını seven birisi olarak
kadayıflı muhallebi tarifini gördüğüm zaman hemen denemek istedim. Sonuç gerçekten mükemmel oldu. Benim gibi sizde denemek isterseniz buyurun tarifi :
Malzemeler :
|
Nefis bir tatlı |
- 350 gram kadayıf
- 5,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 4,5 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için :
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır krema ( 200 ml. )
Yapılışı :
- Kadayıfı küçük parçalar halinde kırın. ( Eğer 1 gece önceden buzluğa koyarsanız, buzluktan çıktıktan sonra kadayıfı küçük parçalara ayırmak daha kolay olacaktır. )
- Bir tavaya yağı ve kadayıfı koyun.
- Tereyağ eridikten sonra şekeri ilave edin ve kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.
- Kadayıflar pembeleştikten sonra dövülmüş cevizleri ekleyin ve 1-2 dakika kadar daha kavurup ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede muhallebi yapımı için, krema hariç tüm malzemeleri ekleyin ve pişirin.
- Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile 2-3 dakika çırpın.
- Dikdörtgen bir borcamın en alt kısmına kadayıfların yarısını dökün ve iyice yayın.
- Daha sonra muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları dökün.
- Muhallebili kadayıfınız hazır. Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment