Kek tarifleri denilince aklımıza genelde tatlı tarifler gelir. Fakat bugün vereceğimiz tarif tuzlu, üstelik yapımı son derece basit
pratik kek tariflerinden bir tanesi,
patatesli kek tarifi.
Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için çörek otu ya da susam
Yapılışı :
- İlk önce patateslerimizi küp küp doğruyoruz ve çok az sıvıyağ koyduğumuz bir tavada 15-20 dakika
kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra yumurtaları bir çırpma kapına alıyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtaları çırptıktan sonra süt ve yağı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Kalan malzemelerin tamamını (çörek otu ve susam hariç) karıştırma kabına alıyoruz.
- Kek kıvamını elde ettiğimizde un eklemeyi bırakıyoruz. (İçerisine patates girdiği için diğer keklere oranla daha az un isteyebilir).
- Karışımımızı kare borcama döküp üzerine susam ya da çörek otunu ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İçinin pişip pişmediğini kontrol etmek için içine kürdan batırıp test edebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment