Klasikleşen ama eskimeyen tatlılardan bir tanesi de şekerpare.
Şerbetli tatlılardan olmasına rağmen yenildiği zaman ağızda gayet hoş bir tad bırakan hafif bir tatlı olan
şekerpare nasıl hazırlanır ?
Şekerpare Tarifi :
|
Nefis bir tatlı |
Malzemeler :
- Oda sıcaklığında yumuşamış 1 adet margarin
- 200 gram pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı :
- Bir karıştırma kabına hamur malzemelerinin hepsini, un hariç, koyun ve malzemeleri karıştırmaya başlayın.
- Daha sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve hamuru yoğurun.
- Hamurun kıvamının kulak memesi yumuşaklığı kıvamında olması gerekiyor.
- Hamur hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine birer adet fındık koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbetin hazırlanması, suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynayana kadar pişirin.
- Şerbet kaynadıktan 5 dakika kadar sonra yarım limon suyunu ekleyin.
- Şekerpare pişirmenin püf noktası, şekerpare sıcakken şerbetin ılık olarak tatlının üzerine dökülmesidir.
- Şerbeti bu süreyi hesaba katarak pişirmelisiniz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment