Malzemeler :
Nefis yumuşacık bir tatlı |
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
Şerbeti için :
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 portakal suyu
Yapılışı :
- Tatlı yapımına şerbet ile başlıyoruz. Şeker ve suyu koyduğumuz tencerenin altını yakıyoruz ve şerbeti kaynatıyoruz. Ilıdıktan sonra portakal suyunu ekliyoruz.
- Şerbeti hazırladıktan sonra kek yapımına başlıyoruz.
- Kek hamuru için önce şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve hamuru karıştırıyoruz.
- Hamuru hazırladıktan sonra fırın kabına koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Hamurun pişip pişmediğini kek gibi kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.)
- Fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
- Dilerseniz servis sırasında üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment