Kış sebzelerinden olan ıspanak ile yapılan ve börek gibi ikram edildiği için davetlerinizde çok rahat
sunabileceğiniz pratik yemek tariflerinden bir tanesi daha.
Fırında patatesli ıspanak nasıl hazırlanır
öğrenmek isterseniz yazıya bir göz atın...
Malzemeler :
|
Nefis, pratik bir yemek |
- 1. Yarım kilo ıspanak
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için kaşar peyniri
Yapımı :
- Yıkadığımız yarım kilo ıspanağı yemeklik doğruyoruz ve patatesleri rendeliyoruz.
- Az yağ koyduğumuz tavada ilk önce rendelediğimiz patatesleri kavurmaya başlıyoruz.
- Patatesler hafif pembeleşmeye başladığında ıspanakları ekliyoruz ve ıspanaklar ölene kadar
kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
- Tereyağını koyduğumuz tavada önce unu, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Un kavrulduktan sonra sütümüzü ekliyoruz.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra bir borcama ıspanak ve patates karışımını koyuyoruz.
- Üzerine beşamel sosumuzu döküyoruz ve üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri rendeliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişilir.
- Börek gibi kesilerek ikram edilir. Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment