Elmalı Turta Tarifi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday, 2 September 2013 | 23:10

Pastanelere girdiğinizde aldığınız o muhteşem tatlı kokusunu evde de yaşamak isterseniz ve misafirlerinize muhteşem bir tatlı ziyafeti çekmek isterseniz elmalı turta tarifini mutlaka denemelisiniz. Elmalı turta yapılışı oldukça basit. İşte size tarifi :

Malzemeler :

  1. 250 gram teremyağ ( oda sıcaklığında olacak )     
  2. 3 yemek kaşığı normal tereyağ
  3. 3 su bardağı un
  4. 2 yemek kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı vanilya
  6. 8 yemek kaşığı su
  7. 1/2 çay kaşığı tuz ( Kullandığınız tereyağı tuzlu ise tuz koymanıza gerek yok )
  8. Yarım paket kabartma tozu ( İsteğe bağlı )

İç Malzemesi :

  1. 4 adet büyük boy elma
  2. 7 yemek kaşığı şeker
  3. 2 tatlı kaşığı vanilya
  4. Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yapımı :

  1. Tart yapımına hamurdan başlıyoruz.
  2. Bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ ve şekeri koyun ve yoğurun.
  3. Daha sonra hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun ve malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun ( Tart hamuru olduğu için hamurun çok fazla yoğrulmaması gerekiyor ).
  4. Hamur hazır olduktan sonra mandalina büyüklüğünde bir parça kopartıp buzluğa koyun.
  5. Kalan hamuru da buzdolabına koyun ve yaklaşık 30 dakika bekletin.
  6. Hamurlar soğurken iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
  7. Elmaları yıkayın. Eğer kabukları ince ise soymadan, ince değilse kabuklarını soyarak rendeleyin.
  8. Bir tavaya elmaları ve şekeri koyun ve pişirmeye başlayın.
  9. Elmalar hafif sulanıp suyunu çekmeye başladığında tarçın ve cevizi ilave edin ve elmaların suyu tamamen çekilene kadar pişirin.
  10. İç malzemesini soğuması için bir köşeye koyun.
  11. Hamurlar ve iç malzemesi soğuduktan sonra buzdolabında bulunan hamuru unlanmış tezgah üzerinde, tart kabı genişliğinde olacak şekilde oklava ile açın.
  12. Açtığınız hamuru tart kalıbına koyun ve üzerine elma harcını yayın.
  13. Daha sonra buzlukta bulunan hamuru alın ve rendenin büyük kısmı ile iç harcının üzerini kaplayacak şekilde hamuru rendeleyin.
  14. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede turtanın üzerinde bulunan hamur rendeleri pembeleşene kadar pişirin.
  15. Piştikten sonra üzerinin pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
  16. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..