Pastanelere girdiğinizde aldığınız o muhteşem tatlı kokusunu evde de yaşamak isterseniz ve misafirlerinize muhteşem bir tatlı ziyafeti çekmek isterseniz
elmalı turta tarifini mutlaka denemelisiniz.
Elmalı turta yapılışı oldukça basit. İşte size tarifi :
Malzemeler :
- 250 gram teremyağ ( oda sıcaklığında olacak )
- 3 yemek kaşığı normal tereyağ
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 8 yemek kaşığı su
- 1/2 çay kaşığı tuz ( Kullandığınız tereyağı tuzlu ise tuz koymanıza gerek yok )
- Yarım paket kabartma tozu ( İsteğe bağlı )
İç Malzemesi :
- 4 adet büyük boy elma
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yapımı :
- Tart yapımına hamurdan başlıyoruz.
- Bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ ve şekeri koyun ve yoğurun.
- Daha sonra hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun ve malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun ( Tart hamuru olduğu için hamurun çok fazla yoğrulmaması gerekiyor ).
- Hamur hazır olduktan sonra mandalina büyüklüğünde bir parça kopartıp buzluğa koyun.
- Kalan hamuru da buzdolabına koyun ve yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Hamurlar soğurken iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
- Elmaları yıkayın. Eğer kabukları ince ise soymadan, ince değilse kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Bir tavaya elmaları ve şekeri koyun ve pişirmeye başlayın.
- Elmalar hafif sulanıp suyunu çekmeye başladığında tarçın ve cevizi ilave edin ve elmaların suyu tamamen çekilene kadar pişirin.
- İç malzemesini soğuması için bir köşeye koyun.
- Hamurlar ve iç malzemesi soğuduktan sonra buzdolabında bulunan hamuru unlanmış tezgah üzerinde, tart kabı genişliğinde olacak şekilde oklava ile açın.
- Açtığınız hamuru tart kalıbına koyun ve üzerine elma harcını yayın.
- Daha sonra buzlukta bulunan hamuru alın ve rendenin büyük kısmı ile iç harcının üzerini kaplayacak şekilde hamuru rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede turtanın üzerinde bulunan hamur rendeleri pembeleşene kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerinin pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment