İftar sofranızı daha lezzetli hale getirecek bir yemek tarifi daha sizlerle...
Kürdan Kebabı Tarifi :
Köftesi için malzemeler :
- Yarım kilo kıyma
- 10-15 dal maydanoz
- 1 adet köfte harcı
- 1 adet ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
Diğer malzemeler :
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı kaynamış su
Yapılışı :
- İlk önce kıymayı bir yoğurma kabına alıyoruz.
- Kıymanın üzerine tüm malzemeleri koyuyoruz ve yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra köftelerimizi yuvarlayıp yarım saat kadar dinlenmesi için dolaba koyuyuruz.
- Köfteler dinlenirken patlıcanları alacalı şekilde soyuyoruz.
- Daha sonra patlıcanları uzunlamasına kesiyoruz ve kızartıyoruz.
- Patlıcanlar kızardıktan sonra 2 adet uzunlamasına kesilmiş patlıcandan alıyoruz ve artı şekli vererek patlıcanları üst üste koyuyoruz.
- Patlıcanların tam ortasına 1 adet köfte koyuyoruz ve 4 ucu teker teker bohça şeklinde kapatıp tam ortasına 1 adet kürdan batırıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine kebaplarımızı diziyoruz.
- Kaynamış su ile birlikte salçayı eritiyoruz ve kebabımızın üstüne döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler pişene kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment