Eğer akşama yemek için misafiriniz gelecekse ve siz kara kara acaba ne pişirsem diye düşünüyorsanız,
nohutlu kebap tarifini kesinlikle tavsiye ediyorum.
Nohut Kebabı Tarifi :
Malzemeler :
- 2 su bardağı nohut
- Yarım kilo çift çekilmiş dana kıyma
- 3 adet yufka
- 1/2 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurta
- Köfte içi 2 adet ekmek içi
- Baharat
Üzeri İçin :
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
- Bir gece önceden ıslatılmış nohutlarımızı haşlanana kadar pişiriyoruz.
- Nohutlar haşlanırken dana kıymamıza 1 yumurta, ekmek içi ve isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyip kötemizi yoğuralım.
- Köftemizi yoğurduktan sonra dolaba koyup birz dinlendirelim.
- Köfteler buzdolabında dinlenirken, 2 yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü bir çırpma kabında karıştıralım.
- Yufkalarımızı alalım. Yağlanmış bir fırın tepsisinin üzerine a det yufka koyalım. Yufkanın üzerine fırça yardımı ile karışımdan sürelim.
- 2. yufkayı koyalım ve yine karışımdan sürelim. 3. yufka içinde aynı işlemi tekrar edelim. Kalan karışımın tamamını 3. yufkanın üzerine dökebilirsiniz.
- Daha sonra ıslanmış yufkaları 2 cm lik kareler halinde keselim ve 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Yufkalar pişerken, yoğurduğumuz kıymayı dolaptan çıkaralım ve misket şeklinde minik köfteler yapalım.
- Köfteleri az yağda kızartalım.
- Yufkalar fırından çıktıktan sonra ve köfteler kızardıktan sonra, servis tabağına önce yufkaları koyun.
- Daha sonra kızarmış köftelerden koyun.
- En son ise salçalı sos ve yoğurt döküp servis yapın.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Post a Comment