Köfte ve patatesi birbirinden ayrı düşünemeyenler
hasanpaşa köftesini mutlaka denemeli.
Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır derseniz buyurun
tarifimiz ayrıntılı bir şekilde sizler için hazır :
Malzemeler :
- 400 gram köftelik kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz ve köfte baharı
- 250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Tarifi :
- 4 adet orta boy patetes
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz ve karabiber
Salçalı sos tarifi :
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 tutam tuz
Köftenin Yapılışı :
- Bir yoğurma kabının içerisine kıymayı koyun ve kıymanın ortasını açın.
- Kıymanın ortasına 1 yumurtayı, robottan çekilip un haline gelmiş bayat ekmekleri, rendelenmiş soğanı, maydanozu, tuzu ve köfte baharını ekleyin.
- Karışımı yoğurun. Yoğurduktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve köftelerinizi yuvarlayın.
- Köfteleri yuvarladıktan sonra ortalarında çukur açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteleri pişirin.
- Köfteler pişerken soyduğunuz patatesleri bir tencereye koyun ve kaynatın.
- Patatesler kaynadıktan sonra ayrı bir kaba alın ve bir çatal ya da ezici yardımı ile patatesleri ezin.
- Üzerine süt, tuz ve yağı ekleyip ezme işlemini devam ettirin.
- Püre hazır olduktan sonra bir sıkma kabının içerisine püreyi koyun.
- Köfteler piştikten sonra fırından çıkarın, püre koyduğunuz sıkma kabından köftelerin çukur kısmına sıkın.
- Pürelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de koyun.
- En son salçalı sosu hazırlayın. Pürelenmiş ve kaşar peyniri rendesi eklenmiş köftelere en son salçalı sosu da ilave edip tekrar fırına koyun.
- Kaşar peynirleri, üzeri kızarana kadar pişmeli.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment