Yemekten asla bıkmayacağınız bir
İtalyan tatlısı tarifi...
Tiramisu Nasıl Yapılır :
Malzemeler :
- 1 adet hazır sade pandispanya
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı neskafe
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Krema Malzemeleri :
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 200 gram labne peyniri
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
Yapılışı :
- Tiramisuyu yapmaya ilk önce kremasından başlıyoruz. Bir tencerenin içerisine yumurta sarısı, un, şeker ve sütü koyup mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra bu karışımı altı kısık bir ocağa alıyoruz ve bir kaşık yardımı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Kremamız muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıyoruz ve muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
- Krema soğurken pandispanyaları ıslatmak için sıcak suyun içine neskafe ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırmaya başlayın.
- Hazır olan pandispanyaların iç yüzlerini neskafeli su ile ıslatın.
- Krema soğuduktan sonra içerisine labne peynirini ekleyin ve mikser yardımı ile 3 dakika kadar karıştırın.
- Bir servis tabağına pandispanyanın bir parçasını koyun ve üzerine krema sürün.
- Daha sonra pandispanyanın diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan krema ile pandispanyaları tamamen kapatın.
- Üzerini Türk kahvesi ve kakao ile süsleyin ve buzdolabında 1 gece bekletin.
- Tiramisu hazır. Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment