Malzemeler :
- 1 paket makarna
- 1 paket (200 ml) hazır krema
- 200 gram parmesan peyniri (ya da eski kaşar)
- 250 gram mantar
- Tuz, karabiber
- 1 tutam taze fesleğen
- 2 diş sarımsak
Yapılışı :
- İlk olarak makarnalarımızı pişirerek yemeği hazırlamaya başlıyoruz. Makarna salatası
tarifinde de bahsettiğim gibi makarnaları pilav şeklinde pişiriyoruz. Yani tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyuyoruz, makarnaları yağda 1-2 dakika kavuruyoruz ve makarnaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, suyunu çekene kadar haşlıyoruz.
- Diğer tarafta mantarları, zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe soteleyin. Mantarlar suyunu bıraktığında içerisine karabiber, tuz ve sarımsakları ekleyin.
- Mantarlar suyunu çektikten sonra kutu kremayı yavaş yavaş mantarların üzerine ilave edin. Krema oda sıcaklığında olmalı. Yoksa sıcak mantarların üzerine konulduğunda kesilebilir.
- Yaklaşık olarak 2 dakika kadar krema eklediğiniz mantarları ateşte kavurun.
- Hazırladığınız krema sosunu haşladığınız makarnanın üzerine dökün.
- Parmesan peynirini rendeleyin (Eğer kaşar peyniri kullanacaksanız kaşar peynirini rendeleyin). Kremalı makarnanın üzerine ilave edin.
- En son servis sırasında doğradığınız taze fesleğenleri ince ince doğrayıp makarnanın üzerine serpiştirin.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment